ПОСЛЕДЊЕ ПРИПРЕМЕ ПРЕД „СМЕДЕРЕВСКУ ЈЕСЕН“

Иако, календарски, још није стигла, јесен у град на Дунаву долази предстојећег викенда, а 132. манифестација по својим програмима и садржајима биће разноврсна као и сваке године. На главном градском тргу и у Тврђави у току су последње припреме за „Смедеревску јесен“, а део програма у установама културе већ је почео.

После традиционалног наступа „Банатских кицоша“ у Винском граду, у четвртак, 5. септембра, на градском тргу у 21 час биће одржан концерт групе „Валентино“. У петак, 6. септембра, дефилеом улицама града од 18 часова, почињу „дани грожђа и вина“, док је свечано отварање најављено за 20 часова, када ће у Малом граду бити одржан концерт хора и оркестра РТС-а. На градском тргу у 20 часова наступиће ансамбл „Коло“, а концерт Џенана Лончаревића биће у 22 сата. У суботу, 7. септембра, на градском тргу биће одржани концерти дечијег хора „Колибри“ од 19 часова, Ђорђа Давида и Иване Петерс, и на крају вечери групе „Ван Гог“. У Малом граду наступиће Биља Крстић и „Бистрик“. Последњег дана манифестације на градском тргу планирани су наступи Амадеус бенда и Драгане Мирковић.

У петак, 6. септембра, у Центру за културу биће отворена Привредна изложба, а у Великом граду, као и сваке године, кроз сеоска дворишта биће приказане специфичности месних заједница смедеревског краја.

Ј.В.