SNS SMEDEREVO: ČUVAMO TRADICIJU NAŠEG GRADA

„Smederevska jesen“ je jedna od najposećenijih manifestacija u našoj zemlji, a prema statističkim podacima, sa pola miliona posetilaca prošle godine, nalazi se na četvrtom mestu, iza Egzita, Guče i Bir festa, rekao je obraćajući se medijima u sedištu Srpske napredne stranke Goran Jovšić, direktor JP „Tvrđava“.
Istakao je da će i ove godine tokom trajanja manifestacije svim gostima biti omogućeno da se upoznaju sa kulturno-istorijskim nasleđem našeg grada.
-Naši vodiči će dočekivati goste svim mogućim prevoznim sredstvima i pokazati Smederevo sa svih strana. Imamo otvoreni autobus, koji je već par godina unazad tradicija, i on će u danima manifestacije polaziti na svaki pun sat ispred dečijeg vrtića, kod pristaništa, kod keja. Brod će svakog dana manifestacija polaziti sa novopostavljenog pristaništa, tako da će i sa reke da se vide naša Tvrđava i Vila Obrenovića. I ona može da se poseti, tokom manifestacije će posete biti organizovane svakog dana, a polasci su na sat i po, ali je potrebno da se zainteresovani prethodno najave Turističko-informativnom centru – rekao je Jovšić.
Marina Tirnanić, članica Gradskog veća, još jednom je pozvala sve građane da posete sve sadržaje koji su pripremljeni za 132. „Smederevsku jesen“, od koncerata na glavnom gradskom trgu i u Malom gradu, preko privredne i poljoprivredne izložbe, do programa koje pripremaju Narodna biblioteka i Muzej u Smederevu.
-Zahvaljujući odgovornoj politici koju vodi Srpska napredna stranka na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, grad Smederevo i ove godine organizuje jednu od najstarijih manifestacija ove vrste u Srbiji i na taj način čuva tradiciju, kulturu i narodne običaje naše zemlje – rekla je članica Gradskog veća.

J.V.

2 thoughts on “SNS SMEDEREVO: ČUVAMO TRADICIJU NAŠEG GRADA

 • 3. septembra 2019. at 20:03
  Permalink

  …dakle nista novo ili losa kopija vec vidjenog, nedostatak koncepcije i bezanja od osobenosti koji je nosila ova smederevska manifestacija, svakako da to nema veze sa politizovanjem od strane nespretnih lokalnih trenutno politicara…ovu manifestaciju vadi samo kvalitet lokalne osobenosti u kontekstu tradicije…clanovi organizacionog odbora nisu na visini postavljenog zadatka…samo da izbegnemo brukanje i kod naduvavanja broja posetilaca,sto je bila karakteristika prethodnih godina?!

  Reply
 • 1. septembra 2019. at 16:56
  Permalink

  Je l’ ovo znači da je Joka član SNS-a? 😀 Majko mila…

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *