KADROVI JASNE AVRAMOVIĆ KATASTROFALNO VODILI ŠKOLU

Školski odbor Ekonomsko-trgovinske škole u Smederevu trebalo bi da u narednom periodu ispita odgovornost direktorke Violete Đorđević zbog propusta u radu, saznaju „Smederevske novine“. Vanrednim inspekcijskim nadzorom izvršenim sredinom avgusta, utvrđen je niz nezakonitosti, pre svega u u vezi sa proširenom delatnošću koju škola realizuje u gradskoj kafani „Grand“, ali i obavljanjem profesionalne i ferijalne prakse učenika u inostranstvu, o čemu je ranije naš portal izveštavao.
-Godišnjim planom rada za prethodnu školsku godinu nije planirana proširena delatnost koju škola realizuje u gradskoj kafani „Grand“ i ona se ne obavlja u skladu sa Zakonom i rešenjem Ministarstva o davanju saglasnosti na Odluku o proširenoj delatnosti Ekonomsko-trgovinske škole u Smederevu. Škola je proširenu delatnost prethodne školske godine obavljala u prostoru za koji nije imala zaključen ugovor o ustupanju, a Statutom škole nije konkretno navedeno da škola, pored osnovne, obavlja i proširenu delatnost, i nije navedeno koje su to delatnosti, gde i na koji način se obavljaju – navodi se, između ostalog, u zapisniku prosvetne inspekcije u koji su „Smederevske novine“ imale uvid.
Pravilnikom o raspodeli sopstvenih prihoda iz proširene delatnosti škole od 8. aprila 2015. godine, predviđeno je postojanje godišnjeg finansijskog plana škole i šestomesečno podnošenje izveštaja Školskom odboru i sindikatu o ostvarenim prihodima i njihovoj raspodeli, ali direktorka inspekciji nije dostavila nijedan dokument koji se na to odnosi. Zbog toga će zapisnik prosvetne inspekcije biti prosleđen organu u čijoj je nadležnosti kontrola finansijskog poslovanja škole, koji će ispitati raspolaganje sredstvima ostvarenim obavljanjem proširene delatnosti.
Utvrđeno je, takođe, da Školski odbor ne saziva sednice na način propisan Poslovnikom, kao i da Nastavničkom veću nije data mogućnost da obavlja poslove iz svoje nadležnosti i odlučuje o obavljanju profesionalne i ferijalne prakse. Takođe, navedeno je da su pojedini profesori, i sama direktorka ovog leta vodili učenike na stručnu praksu u Sloveniju, u vreme dok su, zvanično, bili na odmoru, kao i da je sa njima bio i suprug nastavnice i pomoćnice direktora Ljiljane Maslać, koji se „greškom“ našao na spisku učenika.
Naloženo je direktorki da u narednom periodu otkloni utvrđene nepravilnosti, a Školski odbor u roku od 20 dana treba da ispita njenu odgovornost zbog propusta koji su konstatovani vanrednim inspekcijskim nadzorom.

J. Šešlak

5 thoughts on “KADROVI JASNE AVRAMOVIĆ KATASTROFALNO VODILI ŠKOLU

 • 3. septembra 2019. at 10:41
  Permalink

  Kako te bre Seslak nije sramota da poses svakakve gluposti . Nije stvar u malverzacijama ,stvar je u tome da da je grand nekome zapao za oko pa su ga zato oduzeli skoli a dali centru za kulturu ,privremeno,dok se stvar slegne a onda u ruke onime ko treba. A sto se tice prakse u Sloveniji ta ista direktorka je nasla da deca obavljaju praksu za 350 € a ne kao prisle god.u Hrvatskoj za 200. Pitanje je dali je i prosle god.bilo 350 gde se neko dobro ocesao a ove nije imao nikakvu korist pa je odlucio da je sklone . Ove su klasicne sns igranke. I Jasna je zlo ali su ovi daleko vece.Em su svi sa kupljenim diplomama i ne znaju da sastave recenicu , em se svi bave kriminalom i unistavaju grad.

  Reply
 • 2. septembra 2019. at 10:26
  Permalink

  Pored ove gradonacelnice, koja predstavlja jadnu i bednu sliku Srbije, ima dosta njenih pulena koji celu ovu situaciju koriste u svoje svrhe, jedan primer je i gospodin Vladimir Aleksic, kojem je dato 2000 evra da podeli sa radnicima ekonomske skole, koji su spremali i radili, tada je bio turnir u rukometu. Sav taj novac je zadrzao za seebe uz izgovor da RUKOMETASI NISU ZADOVOLJNI i jos je na to trazio da njegov OTAC dobije 30000dinara zbog nekog DODATNOG RADA! ovo je sramota , a na sve to, jadnu ucenici su takodje radili za dzabe, umesto da se provode i uzivaju , oni rintaju kod Vladimira Aleksica. Sram te bilo ljigo!

  Reply
 • 2. septembra 2019. at 10:25
  Permalink

  Profesorima nije placeno prekovremeno, ucenici ostaju posle 20:00h , manifestacije,kokteli i razna druga dogadjanja nisu placena profesorima, a dragi zamenik Vladimir Aleksic koji ima 50% nastave, ni nju ne odradjuje, a zna da preti drugima i da ih namesta, da napada maloletne devojcice i mladje koleginice, naravno to sve uz dozvolu jos draze direktorke Violete Djordjevic, ljudi koji nemaju ni srama ni blama, 2 grama mozga, moralnosti, oni vode jednu takvu ustanovu.

  Reply
 • 30. avgusta 2019. at 14:44
  Permalink

  Bravo direktorka. Za kratko vreme se pokazalo ko si. Dok je Topalovic bio direktor nije se pisalo o malverzacijama, a gle cuda kad si ti, tako fina, dobra i cedna zena dosla na vlast, odmah se skola vratila u ono vreme kad je bio smenjen direktor pre Topalovica zbog istih malvetzacija koje ti sada uspesno sprovodis.

  Reply
  • 3. septembra 2019. at 10:45
   Permalink

   I nemoj da uzdizes tog Topalovica ,jer je on najveci krivac uz Jasnu sto ekonomska nije zavrsena mnogo ranije kad . Dok su se on i Jasna iztalili proslo je 3 g.a ne tri meseca kako je planirano.

   Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *