SNS SMEDEREVO: ZNAČAJNA ULAGANJA U SPORT

Za sport se u Smederevu izdvaja 2,66 odsto ukupnog budžeta grada i, mada je to manje od republičkog proseka, to su sredstva koja nisu mala, već sasvim pristojna, i očekujem da se u narednom periodu taj procenat nešto podigne, pre svega u smislu ulaganja u sportsku infrastrukturu, rekao je u sedištu Srpske napredne stranke Saša Branežac, član Gradskog veća zadužen za sport.
-Grad svake godine izdvaja sve više sredstava za podršku sportu i sportskim organizacijama, očekujem da se tako nastavi pošto je to i trend koji su nametnuli sam vrh države i predsednik Aleksandar Vučić, izgradnjom infrastrukture, ne samo u sportu, nego i u svim ostalim oblastima, i sasvim prirodno je da mi kao lokalna samouprava i ljudi zaduženi za sport pratimo taj trend i da stvaramo bolje uslove i bolju infrastrukturu za bavljenje sportom u našem gradu, kako mladih, tako i seniorskih takmičara – rekao je Branežac.
Naveo je da će se u narednom periodu raditi na rešavanju tri ključne stvari za smederevski sport. Pre svega da se završi atletska staza u tvrđavi, zatim da se, rešavanjem statusa stadiona, koji pripada stečajnoj masi, omogući ulaganje u ovaj značajan objekat, i da se, završetkom radova na Sportskom centru, povećaju smeštajni kapaciteti Smedereva, koji će u naš grad dovesti mnoge sportske manifestacije.
Podsetio je i na pažnju koju lokalna samouprava pridaje školskom sportu, uz napomenu da je praksa da se svi svršeni DIF-ovci angažuju u školama, kako bi učenicima kroz dodatne aktivnosti bilo omogućeno besplatno bavljenje sportom.
Osvrnuvši se na nekoliko manifestacija koje su od početka godine organizovane u gradu, podsetio je da je u toku rukometni turnir „Trofej Smedereva“ i najavio da će tokom „Smederevske jeseni“ takođe biti raznovrsnih sportskih dešavanja.

J.V.

3 thoughts on “SNS SMEDEREVO: ZNAČAJNA ULAGANJA U SPORT

 • 5. septembra 2019. at 15:19
  Permalink

  sve preletac do preletaca…….ove iste cete gledati i kad se promeni vlast,kao sto smo ih i ranije gledali u nekum drugim vlastima…….

  Reply
 • 26. avgusta 2019. at 09:33
  Permalink

  E kako bi bilo dobro za Srbiju da u politici bude više ovako već životno ostvarenih ljudi….

  Reply
 • 23. avgusta 2019. at 18:13
  Permalink

  Na konferenciji za stampu forsirate coveka koji je 3u1. Kučkar, kriminalac i klošar. Čovek koji bi prodao rodjenu majku za pare. Sve sto je vodio i vodi je kriminalizovao. Od trgovine uticajem do teskih krivicnih dela. Muvaža sa sportom, materijalom sa Rtnja, životinjama…. sve sto dotakne. Deco savet: ovakav covek vam nikada ne moze biti uzor

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *