СНС СМЕДЕРЕВО: ЗНАЧАЈНА УЛАГАЊА У СПОРТ

За спорт се у Смедереву издваја 2,66 одсто укупног буџета града и, мада је то мање од републичког просека, то су средства која нису мала, већ сасвим пристојна, и очекујем да се у наредном периоду тај проценат нешто подигне, пре свега у смислу улагања у спортску инфраструктуру, рекао је у седишту Српске напредне странке Саша Бранежац, члан Градског већа задужен за спорт.
-Град сваке године издваја све више средстава за подршку спорту и спортским организацијама, очекујем да се тако настави пошто је то и тренд који су наметнули сам врх државе и председник Александар Вучић, изградњом инфраструктуре, не само у спорту, него и у свим осталим областима, и сасвим природно је да ми као локална самоуправа и људи задужени за спорт пратимо тај тренд и да стварамо боље услове и бољу инфраструктуру за бављење спортом у нашем граду, како младих, тако и сениорских такмичара – рекао је Бранежац.
Навео је да ће се у наредном периоду радити на решавању три кључне ствари за смедеревски спорт. Пре свега да се заврши атлетска стаза у тврђави, затим да се, решавањем статуса стадиона, који припада стечајној маси, омогући улагање у овај значајан објекат, и да се, завршетком радова на Спортском центру, повећају смештајни капацитети Смедерева, који ће у наш град довести многе спортске манифестације.
Подсетио је и на пажњу коју локална самоуправа придаје школском спорту, уз напомену да је пракса да се сви свршени ДИФ-овци ангажују у школама, како би ученицима кроз додатне активности било омогућено бесплатно бављење спортом.
Осврнувши се на неколико манифестација које су од почетка године организоване у граду, подсетио је да је у току рукометни турнир „Трофеј Смедерева“ и најавио да ће током „Смедеревске јесени“ такође бити разноврсних спортских дешавања.

Ј.В.

3 thoughts on “СНС СМЕДЕРЕВО: ЗНАЧАЈНА УЛАГАЊА У СПОРТ

 • 5. septembra 2019. at 15:19
  Permalink

  sve preletac do preletaca…….ove iste cete gledati i kad se promeni vlast,kao sto smo ih i ranije gledali u nekum drugim vlastima…….

  Reply
 • 26. avgusta 2019. at 09:33
  Permalink

  E kako bi bilo dobro za Srbiju da u politici bude više ovako već životno ostvarenih ljudi….

  Reply
 • 23. avgusta 2019. at 18:13
  Permalink

  Na konferenciji za stampu forsirate coveka koji je 3u1. Kučkar, kriminalac i klošar. Čovek koji bi prodao rodjenu majku za pare. Sve sto je vodio i vodi je kriminalizovao. Od trgovine uticajem do teskih krivicnih dela. Muvaža sa sportom, materijalom sa Rtnja, životinjama…. sve sto dotakne. Deco savet: ovakav covek vam nikada ne moze biti uzor

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *