VIRTUELNA FONTANA ODLAZEĆE GRADONAČELNICE AVRAMOVIĆ

Iako je pre više od godinu dana, u maju 2018-te godine, gradonačelnica Jasna Avramović potpisala inicijativu za izbor najboljeg idejnog rešenja za izmenu fontane na glavnom gradskom trgu, do sada je sve ostalo samo mrtvo slovo na papiru. Za to vreme formirana je stručna komisija koja je trebalo da utvrdi kriterijume i objavi konkurs, a nakon toga izabere najbolje idejno rešenje.
Međutim, i ovog leta, gradska fontana u centru ne radi, a građani su se još jednom uverili u navode o „požrtvovanosti i neprekidnom radu“ gradonačelnice koja se godinama „bori“ za lepše i bolje Smederevo, koje će stajati rame uz rame sa evropskim gradovima. U tome su nas, čak, pretekle i naše komšije iz Smederevske Palanke, koje su se prethodnih godina borile sa restrikcijama vode u letnjem periodu. Ali fontana u ovoj opštini – radi. Kao i u mnogim drugim lokalnim samoupravama u Srbiji, valjda je Smederevo jedino mesto u kome prethodnih godina ovaj „veliki“ problem nije mogao da bude prevaziđen.
Koliko je, zaista, posvećena boljitku grada i kvalitetu života sugrađana, Avramovićeva je pokazala upravo na ovom primeru. Zbog kvara na pumpi i ranije je bilo problema i prekida, ali godinama unazad gradska fontana uopšte ne radi. Cevi iz kojih bi trebalo da izlazi voda prekrivene su, sada već dotrajalim limom, što predstavlja dodatnu opasnost za mališane koji unutrašnjost fontane sada koriste kao ograđeno igralište. Za popravku je, nezvanično, potrebno toliko novca da je taj iznos dovoljan da se napravi nova. Ali, nije urađeno ni jedno ni drugo.
U isto vreme prošle godine gradonačelnica je pokrenula i inicijativu za podizanje spomenika despotu Đurđu Brankoviću i njegovoj porodici u našem gradu. Ni tu se nije odmaklo dalje od formiranja komisije na papiru. Slično je i sa mnogim drugim projektima koje Avramovićeva najavljuje još od vremena kada je zasela u gradonačelničku fotelju. U Smederevu su, do sada, uglavnom realizovani samo oni projekti iza kojih je stala država.

J. Šešlak

3 thoughts on “VIRTUELNA FONTANA ODLAZEĆE GRADONAČELNICE AVRAMOVIĆ

 • 22. avgusta 2019. at 13:44
  Permalink

  Svako ko je lično poznaje zna dobro koliko je loš čovek. Ne može se to opisati rečima.

  Reply
 • 21. avgusta 2019. at 14:45
  Permalink

  Više od godinu dana se bavimo naslovima „Odlazeća gradonačelnica Avramović“ i „Baba Jasna“ i od toga ništa više.Oglušujemo se od onog što građani ukazuju na pojave u gradu.Za to isto vreme se pokušava da se favorizuje SNS.SNS se bavi istresanjem smeća,da nije SNS građani se nebi kupali u bazenu ,da nije SNS nebi radio Centar za Kulturu,da nije SNS deca nebi išla u škole,da nije SNS građani se nebi lečili u Domu zdravlja itd.Koji je to apsurd da direktorica Doma zdravlja daje izjave u političke prostorije.Već sam rekao – iza ortopetske ambulante godinama stoji uliven u trotoar nadzemni hidrant,iza zaraznog šiblje se nadvilo nad trotoarom,trafo stanica zarasla u travuljinu,ispred ulaza u Dom zdravlja prljava i oko jarbola smotana državna zastava,svetlarnik iznadad ulaza pun papira i registratora zato što imenovana ne poznaje zakon o arhivskoj građi ,zato što neće da izdvoji 300 din i kupi 10 kom petonija i zasadi u postojeće ćupove i žardinjere koje služe za pikavce,zato što neće da izdvoji jednu subotu i da sa ostalim radnicima sredi ulaz u medicinsku ustanovu.Slične stvari i drugim JP i ustanavama.Postoje kvazi menađžeri koji uporno zastupaju svoje interese ne shvatajući da su tu zbog interesa građana.Sve njih je uhvatila učmalost i apatija i unutrašnja mržnja prema drugima koji mogu da ih ugroze i sa nestrpljenjem očekuju predizborni cunami i ko će gde da se nađe.Džaba sad pričamo o fontani kad su građani ukazivali kad je trebalo,a ne sada na kraj avgusta.Šta je sa mašinom za pranje grafita po fasadama,šta je sa novom bolnicom,šta je sa izmeštanjem koloseka,šta je sa odgovornošću oko lažiranja diplome,šta je za utaju poreza kazna „sram te bilo“,šta je sa izgledom novog groblja,šta je sa manipulacijama pri radu SO,šta je šta je……Gde je tu Gradsko veće , gde je tu pomoćnik gradonačelnice.Da li shvataju da je grad postao siv,težak i opor.

  Reply
 • 21. avgusta 2019. at 12:48
  Permalink

  Da li se to konačno shvata da je ta osoba notorni lažov i prevarant. U predizbornoj priči svašta obećava: izmeštanje luke, ukidanje koloseka, lipska rampa, vodovodi i kanalizacije za sela i šta sve ne, a onda za 4 godine ne neđe 4 kompetentne osobe da sednu 4 minuta i da o tome popričaju. I nažalost, u novom predizbornom ciklusu ista obećanja. Verujem da je ovaj narod to konačno shvatio i da će biti ispraćena za sva vremena u političku penziju.

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *