SNS SMEDEREVO: PODIZANJE USLUGA NA KVALITETNIJI NIVO U DOMU ZDRAVLJA

U proteklom periodu napravljen je značajan korak u prepoznavanju potreba, rešavanju problema i podizanja usluga na kvalitetniji nivo, što pokazuje i akreditacija koja je Domu zdravlja Smederevo data na maksimalan period od sedam godina, rekla je u prostorijama Srpske napredne stranke Svetlana Mihić Jovanović, direktorka ove ustanove. Od početka godine u Domu zdravlja pružena je 671.840 usluga, što je, dodala je, prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac, uspešno izvršenje plana.
Osim centralne zgrade Doma zdravlja u gradu, na teritoriji Smedereva je i 21 seoska, kao i 9 prigradskih ambulanti. U ustanovi se trude da poboljšaju i unaprede kvalitet rada, uprkos tome što ima manje zaposlenih nego što je to predviđeno kadrovskim planom.
-U skladu sa politikom predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, naš grad izdvaja znatna sredstva za angažovanje doktora medicina i stomatologije i srednjeg medicinskog kadra. Oni su angažovani u projektu preventive i upravo približavanju medicinske pomoći u seoskim domaćinstvima, na pojačanju rada službe hitne medicinske pomoći, kućnog lečenja i ostalih službi u Domu zdravlja. U ovoj godini smo dobili odobrenje da u stalni radni odnos primimo tri lekara i dve osobe srednjeg medicinskog kadra. Vraćanjem lekara sa specijalizacije očekujemo odobrenje ministarstva za prijem doktora medicine u stalni radni odnos do kadrovskog plana, onda ćemo u svakom slučaju moći da povećamo broj radnih dana u nedelji u seoskim ambulantama koje već postoje, kao i da otvorimo neke nove ambulante – rekla je Svetlana Mihić Jovanović.
Dodaje da su značajna sredstva uložena u sređivanje prostora i opremanje medicinskom opremom svih isturenih ambulanti.
-U Vranovu je ambulanta premeštena u nov, sređen prostor, renovirana je ambulanta u Mihajlovcu, zaštićene su površine koje su prokišnjavale u Nušićevoj ambulanti i u centralnoj zubnoj ambulanti, okrečena je i sanirana kompletna ambulanta u Nušićevoj, gde je premešten PIO fond, a trenutno se menjaju podovi u ambulanti na Carini. Sve su ambulante opremljene računarima, tako da nesmetano pratimo sve novine uvedene u zdravstvu – rekla je ona.
Ovih dana je stigao ultrazvuk za opštu medicinu, kupljen sredstvima grada, a očekuje se respirator za službu hitne medicinske pomoći od Saveta za bezbednost. Sopstvene prihode, kaže pokušavaju da poprave edukacijama za prvu pomoć za koje je Dom zdravlja dobio licencu, a organizovano je izdavanje uverenja u kraćem roku nego što je to ranije bilo. Uz to, cene ove usluge najniže su u gradu i okruženju.
-Sopstvena sredstva koja dobijamo na ovaj način upravo koristimo za nabavku medicinske opreme, sređivanje voznog parka, opremanje ambulanti, zato na ovaj način pozivam naše sugrađane da upravo ove vrste pregleda rade u Domu zdravlja, jer prikupljanje sredstava na ovaj način se upotrebljava za razvoj i bolju pristupačnost svim našim korisnicima – rekla je direktorka ove ustanove.
Dodaje da su otvoreni za dobronamerne kritike ili pomoć u rešavanju problema. Direktorka napominje da su njena, kao i vrata svih načelnika i glavnih sestara u Domu zdravlja uvek otvorena za sve pacijente koji misle da imaju neki problem ili ne mogu da ga reše.

J.V.

One thought on “SNS SMEDEREVO: PODIZANJE USLUGA NA KVALITETNIJI NIVO U DOMU ZDRAVLJA

  • 16. avgusta 2019. at 08:12
    Permalink

    Ko uzima 4000 evrabza zapošljavanje kosovara u državni vrtić

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *