ЦРВЕНИ КРСТ И ГРАД ОБЕЗБЕДИЛИ ЛЕТОВАЊЕ ЗА 14 МАЛИШАНА

Црвени крст Смедерево и локална самоуправа обезбедили су средства за одлазак на летовање за 14 малишана из социјално најугроженијих породица, саопштено је на конференцији за медије. Они ће учествовати у летњој школи Црвеног крста Србије у дечијем одмаралишту ове хуманитарне организације у баошићима код Херцег новог. Црвени крст обезбедио је средства за летовање десет, а из буджета града издвојен је новац за још четворо деце, који ће бити на десетодневном летовању. У пратњи деце биће Ана Станковић, васпитач предшколске установе „Наша радост“.

-У складу са критеријумима Црвеног крста Србије изабрана су деца узраста од 7 до 14 година, која користе програм народне кухиње или су корисници програма хуманитарне помоћи у виду породичних пакета хране и хигијене, а приоритет су имала деца која први пут путују на море.

Живослава Лазић, председница Црвеног крста Смедерево присетила се времена када је водила децу на море и истакла значај друштвених активности, а мр Слободан Станковић, потпредседник Црвеног крста Смедерево и председник Комисије за информисање и промотивне активности је између осталог изразио жељу да већи број деце следеће године оде на море. Томислав Живановић, секретар Црвеног крста Смедерево захвалио је Црвеном крсту Србије и Градској управи, јер смедеревски Црвени крст не би могао да издвоји средства да организација ове године није ушла у буџет града Смедерева.

СДН

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *