CRVENI KRST I GRAD OBEZBEDILI LETOVANJE ZA 14 MALIŠANA

Crveni krst Smederevo i lokalna samouprava obezbedili su sredstva za odlazak na letovanje za 14 mališana iz socijalno najugroženijih porodica, saopšteno je na konferenciji za medije. Oni će učestvovati u letnjoj školi Crvenog krsta Srbije u dečijem odmaralištu ove humanitarne organizacije u baošićima kod Herceg novog. Crveni krst obezbedio je sredstva za letovanje deset, a iz budžeta grada izdvojen je novac za još četvoro dece, koji će biti na desetodnevnom letovanju. U pratnji dece biće Ana Stanković, vaspitač predškolske ustanove „Naša radost“.

-U skladu sa kriterijumima Crvenog krsta Srbije izabrana su deca uzrasta od 7 do 14 godina, koja koriste program narodne kuhinje ili su korisnici programa humanitarne pomoći u vidu porodičnih paketa hrane i higijene, a prioritet su imala deca koja prvi put putuju na more.

Živoslava Lazić, predsednica Crvenog krsta Smederevo prisetila se vremena kada je vodila decu na more i istakla značaj društvenih aktivnosti, a mr Slobodan Stanković, potpredsednik Crvenog krsta Smederevo i predsednik Komisije za informisanje i promotivne aktivnosti je između ostalog izrazio želju da veći broj dece sledeće godine ode na more. Tomislav Živanović, sekretar Crvenog krsta Smederevo zahvalio je Crvenom krstu Srbije i Gradskoj upravi, jer smederevski Crveni krst ne bi mogao da izdvoji sredstva da organizacija ove godine nije ušla u budžet grada Smedereva.

SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *