ДОСПЕЋЕ ТРЕЋЕГ КВАРТАЛА ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ

Из Одељења за финансије и локалну пореску администрацију Градске управе подсећају грађане да је 14. август рок за уплату треће кварталне рате пореза на имовину и наводе да сви грађани могу до овог датума да измире своје обавезе без обрачуна затезне камате. За све уплате после овог рока зарачунаваће се затезна камата која износи 13% на годишњем нивоу.

Висина треће рате пореза на имовину за 2019.годину износи једну четвртину прошлогодишњег задужења. Са измиривањем треће рате потребно је измирити и евентуална дуговања уколико постоје како би се избегао поступак принудне наплате.

Обвезници пореза на имовину могу стање својих обавеза да провере у Локалној пореској администрацији сваког радног дана у периоду од 7,30 – 15,30 часова лично или путем телефона 026 / 613-269.

Из Градске управе упозоравају да непријављена имовина подлеже кажњавању и позивају све грађане који до сада нису поднели пореску пријаву за плаћање пореза на имовину ( објекти и земљиште ) да то учине у најкраћем року, с обзиром на то да непријављивање имовине представља порески прекршај из члана 180. Закона о пореском поступку и пореској администрацији.

СДН

 

One thought on “ДОСПЕЋЕ ТРЕЋЕГ КВАРТАЛА ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ

  • 9. avgusta 2019. at 13:04
    Permalink

    Nema sta, ako ne platite zatezna kamata, ako ne prijavite porez kazna, sve pretnja do pretnje…dobro, to je po zakonu i nema tu sta da se protestuje. Ipak, obaveza je obaveza ali sta je sa pravima gradjana, recimo pravom onoga ko placa komunalne usluge da mu ulica posle iznosenja smeca bude oprana jer u letnjem periodu nakon iznosenja smeca to je takav izvor zaraze po ulicama…da je to stasno. Pozovemo nadlezne u ,,cistoci,, a oni kazu nemamo cisterne za pranje ulica. I tu se prica zavrsava. Ko sada treba, u ovom slucaju, treba da plati gradjanima zateznu kamatu i opere ulicu koja smrdi na djubre i na fekalije? Ako imamo obavezu da placamo poreze onda imamo i pravo da kao gradjani ovog grada da pitamo zasto nam se ne peru ulice. Odgovor da nemaju cisterne za pranje ulica i nije neko opravdanje. Gospodo, kupite vozila i cisterne za pranje ulica od para od poreza koji placamo i od zateznih kamata koje nam naplacujete. Ovde se radi o pravima gradjana a ne o politici. Bas me briga koja je politicka opcija na vlasti, trazim svoja prava koja mi kao gradjaninu koji placa porez, pripadaju.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *