ZAVRŠEN PRVI CIKLUS BESPLATNE ŠKOLE JEDRENJA NA ŠALINAČKOM JEZERU

Polaznicima prvog ciklusa besplatne škole jedrenja na Šalinačkom jezeru,  u petak uveče  su dodeljene diplome na skromnoj svečanosti u Gradskoj upravi u Smederevu, saopštio je Jedriličarski klub Smederevo.
Desetak mališana, uzrasta od sedam do deset godina, sa svojim roditeljima, dobilo je i zvaničnu potvrdu nakon dvadesetodnevnog, svakodnevnog višečasovnog rada sa licenciranim trenerom na jezeru nadomak Smedereva. Diplome učesnicima prve besplatne škole jedrenja na Šalinačkom jezeru uručila je članica Gradskog veća grada Smedereva Jasmina Vojinović, koja je pohvalila ovu sportsku aktivnost i mališanima poželela da nastave da se bave ovim prelepim i zdravim sportom koji im omogućava da provode dosta vremena u prirodi.

Predsednik Jedriličarskog kluba Smederevo, željko Vučković, je podsetio da je besplatna škola jedrenja, koja je  organizovana od 15. jula do 2. avgusta uz pomoć lokalne samouprave, otkrila još jedan biser u turističkoj ponudi Smedereva – Šalinačko jezero. On je najavio mogućnost nastavka organizovanih jedriličarskih aktivnosti na istoj lokaciji već od 15. avgusta do kraja letnjeg raspusta, kao i organizovanje jedriličarskih regata za decu iz čitave Srbije, u okviru smederevskih manifestacija.
U Jedriličarskom klubu Smederevo kažu da je ovo bila „štih proba“ same lokacije, koja se pokazala izuzetnom za početnike u jedrenju, pre svega zbog bezbednosti dece i da je realno očekivati da će se tokom narednog letnjeg raspusta vijoriti mnogo više jedara na Šalinačkom jezeru, osam kilometara udaljenom od Smedereva.

SDN

foto: Jedriličarski klub Smederevo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *