SNS SMEDEREVO: JKP „VODOVOD“ POBOLJŠAVA KVALITET USLUGA

Cilj JKP „Vodovod“ je da bude servis svakom domaćinstvu, a zadovoljstvo naših korisnika će predstavljati uspešnost našeg rada, rekao je u sedištu smederevskog odbora Srpske napredne stranke direktor ovog javnog preduzeća Srđan Stojković. Danas nemamo neadekvatno vodosnabdevanje kako je to bio slučaj ranije na nekim lokacijama, a odvođenje sanitarnih i otpadnih voda je bez zagušenja i kvarova na mreži. To je najvećim delom rešeno promenom sistema održavanja, i prepoznavanjem kritičnih tačaka koje su u prethodne dve godine rekonstruisane i dovedene u veću funkcionalnost, rekao je Stojković.
-U skladu sa svojom obavezom, JKP Vodovod, zajedno sa gradom Smederevom, na čijem je čelu Srpska napredna stranka, nastavlja sa zajedničkim radom, kako bismo poboljšali kvalitet pružanja usluga našim korisnicima, i uvek insistiram na stalnoj komunikaciji radnika JKP Vodovod, i naših korisnika, mislim da je takav pristup jedini put ka uspehu – rekao je Stojković.
Osim radova na priključenju četiri sela takozvanog „železarinog sistema“ na gradski vodovod, u prethodnom periodu se radilo i na poboljšanju vodosnabdevanja za korisnike prve visinske zone.
-Najveći problem je bio na potesu 25. Maj, od Marušićeve do ulice Karla Marksa, i od Miladina Popovića do Čapajeve. Tu je kompletno sređeno vodosnabdevanje, što je iziskivalo promenu sistemna dovođenja vode do naših korisnika. Rešavali smo i probleme u višim delovima ulica Starca Vujadina, Balkanskoj i Petrijevskoj, promenjen je sistem vodosnabdevanja, oni se sad napajaju preko pumpi za povišenje pritiska na rezervoaru Zlatno brdo i više ni tu nemamo problema. Na potezu ulica Revolucije, Marije Tepić i Vučačke, sa pripadajućim bočnim ulicama, takođe smo izvršili povezivanje na sistem za povišenje pritiska. Kada se sve to sabere, mi smo u prethodnom periodu sredili vodosnabdevanje za nekih 16.000 naših građana – istakao je Stojković
Pojava kratkotrajnih kiša jakog intenziteta, navodi on, takođe je iziskivala radove na kritičnim lokacijama na kojima je stanje sada popravljeno, ali u planu si i novi projekti u vezi sa rešavanjem ovog problema.
-U narednom periodu planiramo ugradnju jednog pilot objekta, a to je revizioni šaht za umirenje mlaza, uništavanje potencijalne energije vode koja pada sa viših delova grada, a koja se sliva u centar. Lokacija za taj objekat još nije određena, ali radićemo analize, na lokalitetima gde je ova pojava prepoznata kao problem – navodi direktor Vodovoda.
Dodao je i da je u prethodnom periodu izgrađena i prva faza fekalne kanalizacije u selu Lipe, po novom sistemu ugradnje cevovoda, kao i da je u toku izrada projektne dokumentacije za istražnu bušotinu za izgradnju novog bunara u Drugovcu.

J.V.