KRALJEVSKA FONDACIJA I „ITAcademy“: BESPLATNA ŠKOLOVANJA ZA ĐAKE GENERACIJE

Kompanija „LINK Group“, u saradnji sa Fondacijom NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje i kulturu, odabrala je 30 maturanata – đaka generacije, sa teritorije Srbije i Republike Srpske koji će dobiti besplatno školovanje na „ITAcademy“. Među njima je, kako je objavljeno, i Jovan Senić, učenik Mašinsko-elektrotehničke škole „Goša“ iz Smederevske Palanke.

-Vest o otvorenom konkursu finansijske podrške objavljena je na svečanom prijemu maturanata na Belom dvoru, a svi đaci zainteresovani za jednogodišnje školovanje slali su prijave i motivaciona pisma do 17. jula. U motivacionim pismima imali su zadatak da se predstave i opišu šta bi želeli da rade i na koji način planiraju da iskoriste nagradu za usavršavanje i napredovanje. I ove godine je vladalo veliko interesovanje za IT obuke i nije bilo nimalo lako odabrati 30 najinspirativnijih pisama – navodi se u saopštenju ove kompanije.

„ITAcademy“, koju će budući polaznici moći da pohađaju onlajn – putem interneta, pomoću najsavremenije platforme za učenje na daljinu, radi po zvaničnom ovlašćenju ispitnog odeljenja Univerziteta u Kembridžu i, pored znanja za najtraženije IT oblasti, svojim polaznicima obezbeđuje i stručna Cambridge, Microsoft i Adobe zvanja.

-Izabranim učenicima besplatno školovanje biće uručeno na svečanom prijemu koji se održava na Belom dvoru u septembru 2019. godine. Odmah po svečanoj dodeli učenici će sami izabrati odsek i program koji žele da završe, a ukoliko budu imali bilo kakvih nedoumica, mogu dobiti stručne konsultacije prilikom odabira programa. Prošle godine je među odabranim đacima generacije vladalo veliko interesovanje za „Frontend“ kurs, koji su pohađali u okviru  Frontend JavaScript Development programa.

Podsetimo, kraljevska porodica Karađorđević, prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina, ugostila je na Belom dvoru više od 600 najboljih maturanata iz Srbije i Republike Srpske na prijemu koji se održava već osamnaestu godinu zaredom.

Svečanosti su prisustvovali i direktorka marketinga kompanije „LINK Group“ Milica Zorić, direktor marketing realizacije kompanije „LINK Group“ Saša Zdravković, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i ministar prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

J. V.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *