JASNA NEĆE BITI NA LISTI ZA PREDSTOJEĆE LOKALNE IZBORE

Jasna Avramović neće biti na listi Srpske napredne stranke na predstojećim lokalnim izborima koji će, kako se očekuje, biti na proleće naredne godine, potvrđeno je za „Smederevske“ iz nekoliko izvora bliskih naprednjacima. Kao glavni razlog se navodi namera  predsednika SNS-a Aleksandra Vučića da podmladi stranku, što je i javno istakao na poslednjoj sednici Glavnog odbora, kada je najavio da će biti kadrovskih promena u lokalnim samoupravama u kojima su na vlasti naprednjaci.

-Moj predlog je da izađemo sa velikim brojem novih i mlađih ljudi koji će da imaju strast, želju, energiju i entuzijazam – rekao je tada Vučić i dodao je da je svestan da se te promene „mnogima neće svideti“.

-Nažalost, govoriće se i o nekima od vas, i o svakom od nas, na skupštini stranke. Neki će dobrovoljno da odu sa svojih funkcija, neki neće dobrovoljno. Prirodno je da u jednoj političkoj stranci dolazi do promena i da oslobađamo prostor za neke druge ljude. Ovo sam rekao da ne biste bili iznenađeni promenama koje slede – rekao je Vučić, uz komentar da „nismo na ovom mestu da bismo na njemu opstali 20-30 godina“.

Tada je najavio da će procesom „uvođenja mladih ljudi“ rukovoditi Glavni i Izvršni odbor Srpske napredne stranke, i poručio da trenutni članovi treba da ih „guraju“, „da ih puste da uđu“ u SNS, a „ne da čekaju da mi odemo u penziji u 70-oj godini“.

Osim ovog glavnog, brojni su razlozi zbog kojih Avramovićeva ne može da očekuje da će biti u „igri“ za neku od funkcija u gradu, a posebno ne za gradonačelničku, na predstojećim izborima.

-Brojni su propusti koje je načinila tokom svoja dva mandata u prethodnom periodu, čak i kada je reč o projektima koji su imali izuzetnu važnost ne samo za Smederevo, već i za celu zemlju, pre svega u ekonomskom smislu. Malo toga je, ili gotovo ništa, u gradu Smederevu urađeno, a da je za to zaslužna lokalna samouprava, realizuju se samo projekti iza kojih stoji država. To je loš učinak. Ocena je da ona ne razume politiku Srpske napredne stranke i predsednika Vučića i da jednostavno nema kapacitete da doprinese napretku sredine koju predstavlja, kako bismo završili reforme neophodne da sutra budemo punopravna članica Evropske unije. Na kraju od nje se očekuje da podrži proces promena u stranci, a promena svakako nije da ona ostane  na sadašnjoj poziciji. Zašto po gradu priča da će se kandidovati makar na listi grupe građana, zaista ne znam. Znam samo da se to neće desiti – objašnjava naš sagovornik.

J.Šešlak

Comments are closed.