SNS SMEDEREVO: NOVA INVESTICIJA VAŽNA ZA GRAD I SRBIJU

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u sedištu Srpske napredne stranke u Smederevu, zamenik gradonačelnika Dejan Stošić osvrnuo se na početak izgradnje novog postrojenja u smederevskoj železari i još jednom istakao da je SNS na čelu sa Aleksandrom Vučićem garant sigurne budućnosti, novih investicija i prosperiteta.

-Za tri godine od kakao je HBIS Grupa preuzela železaru, ona je prva na listi preduzeća izvoznika iz Srbije. To znači sigurnost za više od 5.000 zaposlenih ljudi u železari. U toku ove godine zaposleno je 269 mladih Smederevaca. Juče je naš predsednik Aleksandar Vučić položio kamen temeljac za izgradnju novog postrojenja Aglomeracije HBIS grupe u železari. Vrednost investicije je 120 miliona dolara, i značjna je, ne samo za budućnost Smedereva, Podunavskog okruga, već i za celu Srbiju. Dobićemo modernu fabriku, koja prati razvoj tehnologije, dok će 40 miliona dolara biti izdvojeno za zaštitu životne sredine, poboljšanje efikasnosti, produktivnosti, a stanovništo će biti zaštićeno od zagađenja i prašine -naveo je Stošić i dodao:

-Predsednik Aleksandar Vučić je rekao: „Smederevo je moja ljubav i moj posao“. Čovek koji voli naš grad, koji se izborio da, posle odlaska Amerikanaca, kada nije bilo nikakve perspektive, a fabrika je donosila samo gubitke, omogući razvoj i prosperitet za naš grad i za Srbiju. Srpska napredna stranka na čelu sa Aleksandrom Vučićem rešila je jedan od najvećih problema u Srbiji. Setimo se 2014-te godine kada je velika kompanija, PKC Grupa, svetski proizvođač i isporučilac elektrodistributivnih sistema najvećim svetskim proizvođačima komercijalnih vozila, uz veliki rad i zalaganje predsednika Vučića i Vlade republike Srbije došla u naš grad. Zaposlila je oko 300 radnika, a danas u toj fabrici radi oko 2.000 ljudi. Politička i ekonomska stabilnost Srbije, na čelu sa SNS-om je garant sigurne budućnosti, novih investicija i prosperiteta.

Stošić je istakao i da će biti nastavljeno  ulaganje u razvoj infrastrukture u Smederevu, uz podsećanje da se privode kraju radovi na izgradnji pruge, koja će spojiti luku Smederevo sa železničkim koridorom 10, a da je naredne godine planiran početak izgradnje luke Smederevo.

J.V.

2 thoughts on “SNS SMEDEREVO: NOVA INVESTICIJA VAŽNA ZA GRAD I SRBIJU

 • 26. jula 2019. at 15:39
  Permalink

  1.Konferencija za medije ( 2 mikrofona ? ) zamenika gradonačelnice za koga veći deo Smederevaca nezna koje i kako je tu postavljen.Samo prepričano, zašta SNS u SD nije imao uticaja( HBIS SD )
  2.Ovih dana građani dobijaju neke informacije iz prostorije gradskog odbora SNS kao da u lokalnoj samoupravi, javnim preduzećima i javnim ustanovama sede samo članovi SNS.Svi drugi su neradnici ne obrazovani ne kvalitetni ne disciplinovani i sl.Neka onda iz svega nabrojanog pređu u navedene prostorije tj.zaštaće nam onda zgrada lok. sam.
  3.Da nije SNS u SD nebi imali podzemne kontejnere , kupanje u bazenu ,kulturna zbivanja , uređenje i popravka škola.Pa da li to radi SNS ili to treba da rade vodeći menadžeri iz JP i ustanova.
  4.E , ali zato imamo turističko ruglo u vidu montažne garaže na odabranoj lokaciji.Zato imamo trg prepun kioska za kokice , ul.Despota Grgura sa nabijen drvenim tezgama.Zato smo jedini grad u Srbiji koji nema fontanu ( imaju varošice i opštine ).Konkurs za idejno rešenje fontane bio je do kraja 2018.
  5.Zato imamo ruglo ispred Doma zdravlja.Prljava i smotana zastava , ne ofarbane i ne zasađene
  žardinjere , ne ofarbana klupa i stubići , iza zaraznog zmijarnik itd.itd.Horizontalna signalizacija po putevima nikakva.
  6.Zato imamo biznismena koji zbog utaje poreza se kažnjava uslovno.
  7.Zato jedini imamo Snežanu Matković ili Mitković (kojoj se nezna ni prezime ) koja je izgleda i legalizovala baspravno izgrađen objekat na Pančićevom vrhu.
  8.Zato imamo da skoro pre svake sednice SO se menjaju članovi veća.
  9.Kao što reče Aleksandar Vučić skinite mi se sa grbače i vi malo prihvatite teret , a ne još pravite klanove – kao da je mislio na SD.
  10.Na kraju , kao što reče profesor sa Med.f.,dokle god postavljamo političke menadžere biće ovako.

  Reply
 • 26. jula 2019. at 06:59
  Permalink

  Još jedno veliko „Bravo“ za lokalno rukovodstvo i pojedincima koji ulažu više od sebe u napredak i razvoj svojih lokalnih zajednica!!!

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *