СНС СМЕДЕРЕВО: НОВА ИНВЕСТИЦИЈА ВАЖНА ЗА ГРАД И СРБИЈУ

На данашњој конференцији за медије одржаној у седишту Српске напредне странке у Смедереву, заменик градоначелника Дејан Стошић осврнуо се на почетак изградње новог постројења у смедеревској железари и још једном истакао да је СНС на челу са Александром Вучићем гарант сигурне будућности, нових инвестиција и просперитета.

-За три године од какао је ХБИС Група преузела железару, она је прва на листи предузећа извозника из Србије. То значи сигурност за више од 5.000 запослених људи у железари. У току ове године запослено је 269 младих Смедереваца. Јуче је наш председник Александар Вучић положио камен темељац за изградњу новог постројења Агломерације ХБИС групе у железари. Вредност инвестиције је 120 милиона долара, и значјна је, не само за будућност Смедерева, Подунавског округа, већ и за целу Србију. Добићемо модерну фабрику, која прати развој технологије, док ће 40 милиона долара бити издвојено за заштиту животне средине, побољшање ефикасности, продуктивности, а становништо ће бити заштићено од загађења и прашине -навео је Стошић и додао:

-Председник Александар Вучић је рекао: „Смедерево је моја љубав и мој посао“. Човек који воли наш град, који се изборио да, после одласка Американаца, када није било никакве перспективе, а фабрика је доносила само губитке, омогући развој и просперитет за наш град и за Србију. Српска напредна странка на челу са Александром Вучићем решила је један од највећих проблема у Србији. Сетимо се 2014-те године када је велика компанија, ПКЦ Група, светски произвођач и испоручилац електродистрибутивних система највећим светским произвођачима комерцијалних возила, уз велики рад и залагање председника Вучића и Владе републике Србије дошла у наш град. Запослила је око 300 радника, а данас у тој фабрици ради око 2.000 људи. Политичка и економска стабилност Србије, на челу са СНС-ом је гарант сигурне будућности, нових инвестиција и просперитета.

Стошић је истакао и да ће бити настављено  улагање у развој инфраструктуре у Смедереву, уз подсећање да се приводе крају радови на изградњи пруге, која ће спојити луку Смедерево са железничким коридором 10, а да је наредне године планиран почетак изградње луке Смедерево.

Ј.В.

Comments are closed.