КАД ЈАСНА ЈУРИ ЗА ВУЧИЋЕМ…

У смедеревској железари, где је председник Србије Александар Вучић, положио камен темељац за изградњу новог постројења, била је и градоначелница Јасна Аврамовић, за разлику од свих осталих, са само једним циљем – да му приђе што ближе. Очигледно је то било свима који су били на платоу предвиђеном за окупљање и обраћање, а мучно за гледање онима иоле упућенијим у дешавања на локалној политичкој сцени.

Прво је, пре него је председник Вучић стигао, јурила лево десно, у делу између бине и постављених новинарских екипа, у намери да се покаже као добра „домаћица“, иако је тамо била само гост, раширених руку дочекујући званице из Владе Србије, од којих јој скоро нико није одговорио „истом мером“. Кад се приближило време доласка председника, сва усплахирена изашла је испред ограђеног дела да му прва пожели добродошлицу, па су чак и чланови протокола овог догађаја морали да је враћају и покажу јој где јој је место.
Онда је уследио званични део церемоније и обраћање говорника, од којих је ниједан није поменуо, иако су сви имали речи хвале за средину у којој се обрео кинески инвеститор и раднике који су, како је председник и сам рекао, показали највећу жељу да њихова фабрика опстане.
Успела је, некако, да дотрчи, и стане тик иза Вучића, касније, док је одговарао на новинарска питања. Насмејана је била на све његове коментаре, потврдно климајући главом за сваку изговорену реч, а онда је уследио хладан туш – претворила се у залеђену птичицу, без осмеха, у моменту када је Александар Вучић одговарао на питања о „спавачима“ у Српској напредној странци, а поводом писања у београдским медијима. У грчу је чекала да заврши излагање на ту тему, покушавајући да му изађе из видокруга…
Наум који није успела да оствари, да сви морају да виде како је она у „супер односима“ са председником, постао је на тренутке комичан и гротескан, а за председника и прилично тежак, с обзиром на то да се госпођа човеку окачила на леђа као крпељ, те је морао да је издржи до изласка са платоа… За посматраче који су стајали са стране све то деловало је као неподношљиво непристојно.
-Боже, каква вам је ово градоначелница…Ово нигде није виђено, а човек је обишао толико округа, локалних самоуправа и фабрика… – гласили су само неки од коментара колега који имају ту част да нашу госпођу докторку виде једном у току године.
И добро је да се сами, својим очима увере у непримерено понашање особе која би, поготово приликом неких важних догађаја, попут јучерашњег, требало достојно да представља све грађане Смедерева. Уместо тога, готово сваки њен јавни наступ остаје запажен само по гафовима који остављају горак укус Смедеревцима принуђеним да је гледају сваки дан.

Ј.Шешлак

Comments are closed.