СНС СМЕДЕРЕВО: ОБРАЗОВАЊЕ ЈЕ ОСНОВА И ПРИОРИТЕТ ЗА РАЗВОЈ ГРАДА

Одговорна политика коју воде Српска напредна странка и Влада Србије показује да се води брига о школским установама, јер је образовање основа и приоритет за развој Србије и града, рекла је обраћајући се медијима у седишту ове странке Светлана Михајловић, чланица Градског већа за ресор просвете и образовања. Због тога се током летњег распуста много улаже и ради на побољшању инфраструктуре и услова за извођење наставе у школама у градским и сеоским срединама.
-Квалитетно и свима доступно образовање је циљ коме тежимо, заједно са нашим председником Александром Вучићем, а наша обавеза и мисија је да то омогућимо. Канцеларија за управљање јавним улагањима финансирала је свеобухватну реконструкцију две школе – зграду Гимназије и основне школе „Херој Света Младеновић“ у Сараорцима. Све оно што није било предвиђено пројектом, намештај, наставна средства и осветљење школског дворишта Гимназије, град је финансирао. Учионице и кабинети биће опремљени намештајем и савременим наставним средствима, како бисмо ученицима омогућили мултимедијалну наставу – каже чланица Градског већа.
Промењена је, наводи, комплетна столарија и завршени фасадни радови у основној школи „Илија Милосављевић Коларац“ у Коларима, а у основној школи „Вожд Карађорђе“ у Водњу, која је обележила 150 година постојања, ради се на сређивању хола. Купљен је комплетан намештај и наставна средства за њено опремање.
-У току су радови у основној школи „Бранко Радичевић“ у Смедереву, где је локална самоуправа обезбедила серства за замену паркета у фискултурној сали. У основној школи „Јован Јовановић Змај“ ради се на замени подова, бринемо и о санацији кровова школа – основној школи „Јован Јовановић Змај“, затим школи „Иво Лола Рибар“ у Скобаљу, „Херој Срба“ у Осипаоници. Замењена је столарија у основној школи „Димитрије Давидовић“, „Иво Лола Рибар“ у Скобаљу, школама у Сеонама, Удовицама… У августу ће бити замењен део столарије у Економској школи и у основним школама „Иво Андрић“ у Радинцу и „Др Јован Цвијић“. Водимо рачуна и о безбедности деце, све школе имају видео надзор, ради се на уградњи ограда и капија на школским двориштима. Прошле недеље је адаптирано школско двориште и спортски терени у Радинцу. У сарадњи са Владом Републике Србије од 1. септембра, школе ће имати бржи бежични интернет – истакла је Светлана Михајловић.
Додала је да је у све основне школе уведен електронски упис деце, а од 1. септембра у свим школама заживеће и електронски дневник. Осим за санацију и опремање школа, истакла је она, значајна средства обезбеђена су и за усавршавање наставника, стручних сарадника и директора школа. Такође, град води рачуна и о ученицима и студентима, за чије стипендије је издвојено готово 3 милиона динара.

Ј.В.

Comments are closed.