SNS SMEDEREVO: OBRAZOVANJE JE OSNOVA I PRIORITET ZA RAZVOJ GRADA

Odgovorna politika koju vode Srpska napredna stranka i Vlada Srbije pokazuje da se vodi briga o školskim ustanovama, jer je obrazovanje osnova i prioritet za razvoj Srbije i grada, rekla je obraćajući se medijima u sedištu ove stranke Svetlana Mihajlović, članica Gradskog veća za resor prosvete i obrazovanja. Zbog toga se tokom letnjeg raspusta mnogo ulaže i radi na poboljšanju infrastrukture i uslova za izvođenje nastave u školama u gradskim i seoskim sredinama.
-Kvalitetno i svima dostupno obrazovanje je cilj kome težimo, zajedno sa našim predsednikom Aleksandrom Vučićem, a naša obaveza i misija je da to omogućimo. Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima finansirala je sveobuhvatnu rekonstrukciju dve škole – zgradu Gimnazije i osnovne škole „Heroj Sveta Mladenović“ u Saraorcima. Sve ono što nije bilo predviđeno projektom, nameštaj, nastavna sredstva i osvetljenje školskog dvorišta Gimnazije, grad je finansirao. Učionice i kabineti biće opremljeni nameštajem i savremenim nastavnim sredstvima, kako bismo učenicima omogućili multimedijalnu nastavu – kaže članica Gradskog veća.
Promenjena je, navodi, kompletna stolarija i završeni fasadni radovi u osnovnoj školi „Ilija Milosavljević Kolarac“ u Kolarima, a u osnovnoj školi „Vožd Karađorđe“ u Vodnju, koja je obeležila 150 godina postojanja, radi se na sređivanju hola. Kupljen je kompletan nameštaj i nastavna sredstva za njeno opremanje.
-U toku su radovi u osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Smederevu, gde je lokalna samouprava obezbedila serstva za zamenu parketa u fiskulturnoj sali. U osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ radi se na zameni podova, brinemo i o sanaciji krovova škola – osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“, zatim školi „Ivo Lola Ribar“ u Skobalju, „Heroj Srba“ u Osipaonici. Zamenjena je stolarija u osnovnoj školi „Dimitrije Davidović“, „Ivo Lola Ribar“ u Skobalju, školama u Seonama, Udovicama… U avgustu će biti zamenjen deo stolarije u Ekonomskoj školi i u osnovnim školama „Ivo Andrić“ u Radincu i „Dr Jovan Cvijić“. Vodimo računa i o bezbednosti dece, sve škole imaju video nadzor, radi se na ugradnji ograda i kapija na školskim dvorištima. Prošle nedelje je adaptirano školsko dvorište i sportski tereni u Radincu. U saradnji sa Vladom Republike Srbije od 1. septembra, škole će imati brži bežični internet – istakla je Svetlana Mihajlović.
Dodala je da je u sve osnovne škole uveden elektronski upis dece, a od 1. septembra u svim školama zaživeće i elektronski dnevnik. Osim za sanaciju i opremanje škola, istakla je ona, značajna sredstva obezbeđena su i za usavršavanje nastavnika, stručnih saradnika i direktora škola. Takođe, grad vodi računa i o učenicima i studentima, za čije stipendije je izdvojeno gotovo 3 miliona dinara.

J.V.

4 thoughts on “SNS SMEDEREVO: OBRAZOVANJE JE OSNOVA I PRIORITET ZA RAZVOJ GRADA

 • 20. jula 2019. at 19:03
  Permalink

  A gde je tu Rasa iz Doma zdravlja

  Reply
 • 19. jula 2019. at 22:46
  Permalink

  Ovo Ceca sama sebi piše komentare ili joj pomaže Boka – Vesna Kiš .

  Reply
 • 18. jula 2019. at 16:45
  Permalink

  Obrazovanje je najvažnije. Bravo, samo napred! Velika podrška za ovakve investicije.

  Reply
 • 18. jula 2019. at 16:40
  Permalink

  Ima li ista lepse nego ulaganje u obrazovanje i buducnost nase dece. Svaka cast Ceco na divnom izlaganju!

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *