UBISTVO U VRANOVU

Srđana Aćimovića zvanog Ćela (45) iz Vranova kod Smedereva hicima iz pištolja ubio je stric njegove supruge, Dragoljub T. (69), ispred dvorišta svoje kuće u ulici Vuka Karadžića u centru sela. Do pucnjave je došlo pošto je Aćimović zahtevao da vidi ženu koja ga je, kako saznajemo, nekoliko dana ranije napustila zbog porodičnog nasilja i vratila se u roditeljski dom.
Sve se dogodilo nakon prepirke, tokom koje je, kako nezvanično saznajemo, došlo do verbalnog, ali i fizičkog obračuna. Aćimović je zapretio da će ubiti Dragoljuba i njegovu porodicu, posle čega je ovaj potegao oružje i u Srđana ispalio četiri metka. Obdukcijom koju je naložilo Više javno tužilaštvo biće utvrđeno koja od povreda je bila kobna.
Dan nakon tragedije Vranovci sa nevericom govore o tragediji koja se dogodila. Za Dragoljuba tvrde da je ugledan domaćin, porodičan čovek i pitome naravi, i, kažu, malo ko je očekivao da bi bio sposoban za ovako nešto.
-On je dobar kao `leba, smiren, nije ženjen, ima oca od 90 godina. Ovaj je otišao verovatno, napao ih tamo, to se dešava godinama, nije to od juče. Taj je dečko mnogo pio, malo je i nervozan bio, mnogo je maltretirao tu svoju ženu i policija ga je privodila nekoliko puta. Za Dragoljuba niko ne bi rekao da je u stanju tako nešto da uradi. On je miran, staložen, dobar čovek – kažu meštani.
-Ovaj dečko je voleo da pravi probleme, on se sa tom ženom rastavljao sto puta. Ona je to trebala da raskrsti jednom. Dragoljuba ne krivim. Ovaj je bio drzak, pa on je već jednom kolima udario jednog čoveka, to je ostalo na sudu – i nikom ništa – svedoči jedan Vranovac.
U policiji je za naš portal potvrđeno da je protiv Aćimovića do 2017-te godihne podneto nekoliko prijava zbog porodičnog nasilja. Od početka ove godine, međutim, nije evidentirana nijedna.
Supruga Aćimovića je, kako nezvanično saznajemo, poslednji put pretučena pre nekoliko dana, kada je i odlučila da ga napusti i vrati se u roditeljsku kuću. Kako joj je otac ranije preminuo, brigu o njoj i njenoj sestri preuzeo je Dragoljub, koji je, kažu meštani, ovom činu pribegao najverovatnije da bi zaštitio svoju bratanicu.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *