TRAŽI SE PROCENITELJ ZA OSTATKE IMOVINE ŽELEZARE SMEDEREVO U STEČAJU

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je u ponedeljak, 15. jula, poziv za dostavljanje ponuda o načinu i postupku unovčenja imovine stečajnog dužnika „Železara Smederevo“ d.o.o. navodi se na zvaničnom sajtu. 

Kako je navedeno objavljuje se poziv za dostavljanje ponuda za vršenje usluga procene likvidacione vrednosti pojedinačne imovine „Železare Smederevo“ koju čini pet objekata ukupne površine 986 kvadratnih metara, zatim zalihe demetalizovane visokopećne komadaste troske i granulisane visokopećne troske, jedne rešetke za visoku peć koja spada u rezervne delove, ali u udela u privrednom društvu Dalekovod dd iz Zagreba u Hrvatskoj.

-Za potrebe utvrđivanja procenjene vrednosti imovine u postupku prodaje procenitelj će koristiti metode procene, odnosno primeniti Međunarodne standarde finansijskog izveštavanja – stoji, između ostalog u pozivu.

Zatvorene ponude za vršenje usluga procene vrednosti imovine i celishodnosti prodaje imovine stečajnog dužnika mogu se dostaviti najkasnije do 25.07.2019. godine do 15 časova.

Odabir najboljeg ponuđača će, kako je navedeno, izvršiti Odbor poverilaca u rokovima i na način propisanim Nacionalnim standardom br. 5 o načinu i postupku unovčenja imovine stečajnog dužnika. U slučaju da Odbor poverilaca ne donese odluku u propisanom roku, izbor najpovoljnijeg ponuđača će izvršiti stečajni upravnik.

Podsetimo, „Železara Smederevo“ je pravno lice koje je nastavilo da postoji nakon što je kineska HBIS Grupa 2016. kupila 98 imovinskih celina smederevske čeličane za 46 miliona evra. U januaru ove godine taj pravni subjekt je otišao u stečaj.

 

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *