BESPLATNA ŠKOLA JEDRENJA ZA DECU NA ŠALINAČKOM JEZERU

Jedriličarski klub „Smederevo“, uz pomoć lokalne samouprave, organizuje besplatnu školu jedrenja za decu, uzrasta od 7 do 10 godina, saopšteno je iz ovog kluba. Škola jedrenja se organizuje na Šalinačkom jezeru svakog dana od 10 do 15 časova u periodu od 15. jula do 5. avgusta 2019. godine, izuzev loših vremenskih uslova (nepogoda).
-Putem početnog i naprednog kursa jedrenja, deca savladavaju osnove samostalnog jedrenja kroz igru, zabavu, ali i ozbiljan i stručan rad, koji organizuje trener Jedriličarskog kluba “Smederevo”, sa licencom Jedriličarskog saveza Srbije. Pod budnim okom trenera deca imaju sve uslove da se kroz jedriličarski sport izraze i postanu pravi sportisti. Cilj škole jedrenja je pobuditi kod dece interes za bavljenje ovim predivnim sportom, stvaranje radnih navika, te razvijanje samostalnosti i samopouzdanja. Kroz čitavo trajanje škole jedrenja, deca usvajaju teorijska i praktična znanja koja mogu koristiti u jedriličarskom sportu, ali i u svakodnevnom životu – navode iz jedriličarskog kluba.
Naglašavaju da je obavezno osnovno znanje plivanja, kao i saglasnost lekara i roditelja za bavljenje ovim sportom.
-Potrebna oprema za polaznike: kapa ili kačket, flaša ili flašica ca vode za piće, užina. Garderoba mora da bude u skladu sa vremenskim prilikama – za hladnije vreme: pamučna majica, jakna ili trenerka, patike i obavezno presvlaka; za toplije vreme: pamučna majica, 2 para kupaćih šorceva, papuče i patike, i krema za sunčanje – kažu u klubu.
Brodove i potrebnu opremu za jedrenje, uključujući i sigurnosne pojaseve, obezbeđuje JK Smederevo.
Broj polaznika je ograničen, a u odnosu na broj prijavljenih učesnika, moguće je organizovati zajednički (besplatni) prevoz do jezera i nazad (Autobuski prevoz do Šalinačkiog jezera: AS Smederevo – polasci prema Šalincu: 7,30 – 12,20 – 15,45. Povratak autobusa je otprilike 30 minuta kasnije, od vremena polaska;Smederevo-Šalinačko jezero, 16km u oba pravca).
Za prijave i dodatne informacije svi zainteresovani mogu da se jave na broj: 0640295751

SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *