SNS SMEDEREVO: PRIORITETI NA GRADSKOM BAZENU SU BEZBEDNOST KUPAČA I KVALITET VODE

Sva pažnja i svi mogući kapaciteti Sportskog centra trenutno su usmereni na sezonu na bazenu, a u prvom planu su bezbednost kupača i kvalitet vode, rekao je, obraćajući se medijima u sedištu gradskog odbora Srpske napredne stranke, Mladen Savić, direktor ovog javnog preduzeća.
-Kvalitet vode potvrđuje Zavod za javno zdravlje iz Požarevca, koji ne da nema primedbe, nego nema ni sugestije, voda je perfektna. Juče smo imali posetu sanitarne inspektorke, koja je, mogu slobodno da kažem, impresionirana higijenom kako bazena, tako i svih pratećih prostorija. Generalno to nam je prvenstveni cilj – bezbednost kupača u bazenu i van njega i kvalitet vode. O bezbednosti kupača vode računa naši spasioci, koji su svi licencirani. Mi često organizujemo i vežbe samih spasilaca kako bi ostali u zavidnoj psihofizičkoj formi, jer vrlo je teško provoditi vreme na spasilačkoj stolici kada je preko 35 stepeni i održati pažnju – kaže Savić.
Za sve sugrađane bazen tokom sezone radi u tri termina: jutarnji je od 8 do 10, dnevni od 11 do 19 i večernji od 20:30 do 23 časa. Iz Sportskog centra posebno ističu aktivnosti između njih.
-Želim da istaknem period između tih smena, između 10 i 11 pre podne i uveče od 19 do 20 i 30, kada su organizovane škole plivanja za plivače, neplivače i poluplivače, mi godišnje, da tako kažem, servisiramo između 350 i 400 mališana, od kojih neki naprave prve plivačke korake kod nas, neki unaprede elementarno znanje, a neki i usavršavaju svoje stilove plivanja – navodi Savić
Smatra da je osnovni zadatak Sportskog centra da se što više mladih bavi sportom i promoviše zdrav način života, pa su u skladu sa tim organizovane i aktivnosti.
-Imaćemo takmičenje u plivanju koje će biti narednog vikenda, prošle godine smo imali jedno, ove godine će ih zbog velikog interesovanja biti tri, imaćemo i takmičenje u krosfitu. Imaćemo i minimalna kulturna dešavanja, ne zato što ona nisu bitna, već je moje mišljenje da to moramo da stavimo u neke granice pristojnog, pošto smo mi javno preduzeće. Probali smo ranijih godina da pravimo neke tehno žurke, koje su nam znatno uvećale prihode, ali mislim da su to stvari kojima nije mesto na našem bazenu – pojašnjava Savić.
Iako je tokom prvih godina rada gradskog bazena poseta ovom objektu bila znatno veća, u Sportskom centru zadovoljni su početkom ove sezone. Rekordan broj posetilaca u terminu od 11 do 19 časova zabeležen je 16. juna, kada je na bazenu bilo 1.242 kupača.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *