NOVI VRTIĆ U ZGRADI „MONOPOLA“

U zgradi „Monopola“, gde su u toku radovi na adaptaciji objekta, biće otvoren novi vrtić predškolske ustanove „Naša radost“ saznaju „Smederevske novine“ od izvora bliskog gradskom odboru SNS-a u našem gradu.
-Odlučili smo da objekat „Monopola“, u čiju adaptaciju je grad već uložio prilična sredstva, iskoristimo za proširenje kapaciteta predškolske ustanove, što nedostaje našem gradu. To je u skladu sa politikom predsednika Aleksandra Vučića i vrha Srpske napredne stranke, da se akcenat stavi na povećanje nataliteta i brigu o deci i porodici. Objekat može da odgovori potrebama mališana i osoblja, biće uređen tako da i deca i njihovi roditelji, ali i zaposleni, budu zadovoljni, a to je najvažnije – potvrđuje naš izvor.
Kako saznajemo, promenjena je provbitna namera da u ovom objektu bude otvoren pogon za gumeniziranje rukavica, čija tehnologija proizvodnje podrazumeva upotrebu opasnih materija.
-Ni jednog trenutka grad ne odustaje od investicija, ali posle ozbiljnog razmatranja zaključili smo da pogonu koji je tu trebalo da bude smešten, nije mesto u ovom delu grada. Trudimo se da odgovorno i ozbiljno razmotrimo politiku razvoja grada, ne na uštrb građana, čije potrebe takođe moramo da poštujemo, i u skladu sa tim određujemo svoje prioritete. Za korejskog investitora biće pronađeno adekvatno mesto u industrijskoj zoni – objašnjava naš izvor.
Prema planu, po završetku sezone godišnjih odmora, treba očekivati da će ovaj prostor biti spreman da primi smederevske mališane.

J. Šešlak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *