SNS SMEDEREVO: PRIDAJEMO VELIKI ZNAČAJ RAZVOJU KULTURE

U skladu sa svojim strateškim opredeljenjima, grad Smederevo, na čijem je čelu Srpska napredna stranka, veliki značaj pridaje razvoju kulture, rekao je prilikom obraćanja medijima u prostorijama gradskog odbora Dragoljub Martić, direktor Centra za kulturu. Naveo je da je cilj da se kulturni život građana, pre svega mladih, podigne na viši nivo.
-Grad Smederevo podržava i organizuje mnoge festivale i manifestacije i brojne programe u kulturnoj sferi. Postojeće festivale i manifestacije podržava maksimalno, sa tendencijom da se svake godine unapređuje ta oblast, a postoji i nekoliko novih koji su se u međuvremenu pojavili na našem kulturnom nebu – rekao je Martić.
Osvrnuo se na održan pozorišni festival „Nušićevi dani“, ali i na „Bitku nacija“, deseto svetsko prvenstvo u viteškim borbama, koje je u maju prvi put održano u smederevskoj tvrđavi.
-Nepodeljeno mišljenje svih učesnika iz 40 zemalja, a bilo ih je oko 2.000, je da su najbolje uslove, najbolju logistiku, gostoprimstvo i najviše posetilaca imali u našem gradu.
Zahvaljujući „Kulturnom letu“, istakao je Martić, u gradu će do kraja avgusta biti brojnih dešavanja iz oblasti kulture, poput muzičkih programa, predstava za decu, projekcija filmova.
-Tokom leta, svakako izuzetno značjana manifestacija za grad Smederevo je Teatar u tvrđavi, koji će ove godine biti održan od 10. do 14. Jula. Biće izvedeno pet predstava, koncept festivala su klasična dela svetskih i domaćih književnika. Nakon toga, u avgustu nas čeka „Dunav film fest“, drugi po redu. Već prvo izdanje festivala prošle godine je ispunilo sva očekivanja, zaista je bilo veliko interesovanje publike i medija. Ove godine će biti poboljšanje u smislu same koncepcije festivala. Zadržavamo onaj koncept istovremene projekcije filmova na četiri punkta, na pristanu, u Centru za kulturu, kod Duda i u Malom gradu, od 20. do 25. avgusta, imaćemo prilike da vidimo najznačajnije evropske filmove.
Nakon letnjeg perioda, podsetio je, očekuje nas „Smederevska jesen“, i još jednom podvukao da bez „adekvatne i velike podrške grada Smedereva, na čijem je čelu SNS, sve ideje i zamisli koje imaju ljudi iz Centra za kulturu i ostalih ustanova kulture, ne bi mogle biti realizovane“.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *