HBIS GRUPA: U NAREDNE DVE GODINE INVESTICIONI CIKLUS VREDAN 300 MILIONA DOLARA

Aleksandar Vučić se u sredu sastao sa delegacijom HBIS Grupe koju je predvodio Ju Jong, objavljeno je na zvaničnom sajtu Predsednika Srbije.
Kako je navedeno, predsednik Vučić je rekao da je zadovoljan činjenicom da HBIS Grupa u Srbiji posluje stabilno i ostvaruje planirani nivo proizvodnje na vrlo zahtevnom i konkurentnom tržištu čelika. On je posebno zahvalio predsedniku Ju Jongu na tome što ta kompanija obezbeđuje nova radna mesta, prevashodno za mlade ljude.
Predsednik HBIS Grupe Ju Jong istakao je da je Srbija postala najtraženija destinacija za strane investicije zahvaljujući sprovedenim reformama i konstantnom rastu ekonomije, a koje su priznate od strane Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke. On je obavestio predsednika Vučića da će u naredne dve godine biti završen investicioni ciklus vredan 300 miliona dolara za modernizaciju proizvodnje u železari u Smederevu.
Predsednik HBIS Grupe Ju Jong je zahvalio predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i predsedniku NR Kine Si Đipingu na razvoju odnosa dveju zemalja i formiranom čeličnom prijateljstvu dva naroda.
Predsednik Vučić je potvrdio bezrezervnu podršku kompaniji HBIS i rekao da će nastaviti sa predsednikom NR Kine Si Đipingom na unapređenju i daljem razvoju odnosa dva naroda, navedeno je na sajtu.
SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *