VESLANJE: DVANAEST MEDALJA SA DRŽAVNOG PRVENSTVA NA PALIĆU

Na državnom prvenstvu u veslanju, koje je proteklog vikenda održano na Palićkom jezeru, članovi Veslačkog kluba Smederevo osvojili su ukupno 12 odličja, od čega polovinu najsjajnijih. Osim šest zlatnih medalja, smederevski veslači doneli su sa ovog takmičenja i četiri srebra i dve bronze, saopšteno je iz ovog kluba.

Posle prvog dana državnog prvenstva u veslanju, koje se održava na Palićkom jezeru, najviše uspeha imali su veslači Smedereva. Smederevci su osvojili pet titula prvaka države, tri srebra i jednu bronzu.
-Zlatnim medaljama okitili su se Aleksandar Filipović u skifu, Dušan Popović i Veljko Vukašinović u dublu za kadete, Vuk Marković u skifu za kadete, četverac skul u konkurenciji kadeta (Petar Samardžija, Vuk Marković, Dušan Popović, Veljko Vukašinović) i četverac skulu za kadetkinje (Milica Pejović, Jovana Vučić, Milka Zdjelar, Teodora Stevanovska). Srebrne medalje osvojili su Aleksandar Filipović i Veselin Savić u seniorskom dubl skulu, Petar Samardžija i Vukašin Rajić u kadetskom dvojcu bez kormilara, Milica Mladenović i Milka Zdjelar u kadetskom dubl skulu, a treće mesto zauzeo je kadetski dubl skul u sastavu Marko Atanasijević i Lazar Živković – navode iz kluba.
Drugog dana državnog prvenstva u veslanju Veslački klub Smederevo uvećao je broj medalja sa 9, posle prvog dana, za još tri odličja. -Zlato je pripalo dvojcu bez kormilara u sastavu Andrija Jevtić – Nikola Soldatović, srebro je osvojio Todor Marković u skifu, a bronzu četverac bez kormilara u sastavu Andrija Jevtić, Konstantin Šujić, Miroslav Jovanović i Nikola Soldatović. Osmerac u sastavu Vukašin Rajić, Todor Marković, Konstantin Šujić, Petar Samardžija, Vuk Marković, Dušan Popović, Veljko Vukašinović, Miroslav Jovanović i kormilar Ilija Stanojević u finalu je zauzeo solidno četvrto mesto.
Ko će biti ekipni prvak države znaće se posle državnog prvenstva u konkurenciji pionira koje će se održati 21. septembra.

SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *