SKUPŠTINA GRADA: REBALANS BUDŽETA – VIŠE PARA U GRADSKOJ KASI

Skupština grada Smedereva usvojila je rebalans ovogodišnjeg budžeta, kojim je predviđeno da će se u gradsku kasu sliti 161,9 miliona dinara više nego što je utvrđeno prvobitnom odlukom, tako da su planirani ukupni prihodi u iznosu od 4.391.848.754 dinara. Uvećanje budžeta, kako se moglo čuti tokom rasprave, uglavnom je rezultat priliva sredstava koja će lokalna samouprava dobiti po osnovu odobrenih projekata koji se finansiraju iz određenih ministarstava ili putem donacija. Takođe, rečeno je da je utvrđeno 69 kapitalnih projekata koje će grad Smederevo realizovati u ovoj i narednim godinama, i naglašeno da su ovim rebalansom uvećana i sredstva za socijalnih davanja, na ukupno 37,5 miliona dinara.

Pre usvajanja rebalansa vraćen je mandat Bojanu Teofiloviću, koji se, nakon ostavke koju je podneo na funkciju zamenika gradonačelnika, vraća u odborničke klupe. Kadrovske promene izvršene su i u sastavu Gradskog veća, pa su Dejana Spasića i Vladana Popovića zamenili Dejan Milenković i Jovana Lukić, a Skupštine grada imenovala je i Srbislava Bojkovića za javnog pravobranioca.

Odbornici su usvojili i niz odluka koje se tiču komunalnog uređenja grada, godišnje likvidacione izveštaje JP Direkcije za izgradnju i Turističke organizacije, izmene i dopune odluka o osnivanju javnih preduzeća, kao i izmene njihovog poslovanja za tekuću godinu, i izveštaje o radu i finansijskom poslovanju za prošlu godinu ustanova čiji je osnivač lokalna samouprava.

Odbornici opozicije nisu prisustvovali zasedanju.

J.V.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *