VESLAČ SMEDEREVA NA PRVENSTVU SVETA

Veslač Smedereva Nikola Soldatović učestvovaće na juniorskom prvenstvu sveta koje se održava u Tokiju od 7. do 11. avgusta. Smederevski veslač obezbedio je vizu za nastup na ovom velikom takmičenju posle velike internacionalne Bledske regate održane minulog vikenda na Bledskom jezeru, saopšteno je iz VK Smederevo. Soldatović je u kombinovanoj posadi četverca bez kormilara Nikolom Kolarevićem (Grafičar), Slavkom Savićem (Crvena zvezda) i Dušanom Stevanovićem (Danubius) trijumfovao u obe trke.

-Prvog dana srpski četverac je imao nešto slabije vreme, ali je i to bilo dovoljno za prvom mesto – 6:28.35. Ovog puta drugi je bio četverac Partizana sa nešto manje od četiri sekunde zaostatka, a treći su bili Hrvati koji su zaostali za crno-belima 46 stotih delova sekunde. Drugog dana naša posada slavila je u vremenu 6:24.74 ispred Hrvata koji su zaostali nešto manje do šest sekundi i prve posade Partizana od kojih su bili brži punih deset sekundi. Preostale tri pozicije zauzeli su četverci iz Linca, Mađarske i Lucerna – navode iz kluba.

Do kraja meseca veslače Smedereva očekuju dva velika takmičenja. Idućeg vikenda, Aleksandar Filipović će nastupiti u skifu na drugom Svetskom kupu u Poznanju u Poljskoj, a nedelju dana kasnije Palić će biti domaćin državnog prvenstva u konkurenciji seniora, juniora i kadeta.

SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *