GRADONAČELNICA KRIJE UGOVOR SA KOREJCIMA

Gradonačelnica Jasna Avramović odbila je da na poslednjoj sednici članovima Gradskog veća podnese izveštaj o radovima na zgradi „Monopola“, kao i ugovor sa korejskim investitorom, za koga se, navodno, objekat adaptira, saznaju „Smederevske novine“.
Naime, većnici su, kako bi bili upućeni u realizaciju posla, o kome su do sada samo usmeno obaveštavani, zahtevali dopunu dnevnog reda ovim izveštajem, ali je gradonačelnica Avramović to odbila.
Prema nezvaničnim saznanjima iz Gradske uprave, osnovano se sumnja da ugovor sa korejskom stranom uopšte postoji.
-Gradonačelnica se sve vreme poziva na neko pismo o namerama, a znamo kako su poslovi koja je ona po tom principu ugovarala neslavno završavani. Nepoštovanje institucija i netransparetnost u radu nisu novina za Avramovićevu. Neverovatno je da neko ko ima javnu funkciju utroši, do sada, više od 20 miliona budžetskih sredstava, bez ugovora ili bilo kakvih validnih garancija – objašnjava naš sagovornik.
Tačka o kojoj je gradonačelnica odbila da izvesti Gradsko veće odnosi se na, kako izgleda, neuspeli pokušaj Avramovićeve da jedan deo prostora u zgradi „Monopola“ izda jednom korejskom investitoru, o čemu su „Smederevske“ ranije pisale. Zbog toga je i odlučila da sredstva iz budžeta utroši na adaptaciju ovog objekta, na kojem su radovi u toku.
Prema dosad dostupnim podacima, za radove na zgradi „Monopola“ izdvojeno je ukupno 17,3 miliona dinara bez PDV-a.  Do sada su sklopljena četiri ugovora – dva koja se odnose na izradu i ugradnju fasadne stolarije, jedan za sanaciju dela krova na ovom objektu i jedan za izvođenje fasaderskih radova.

J. Šešlak

4 thoughts on “GRADONAČELNICA KRIJE UGOVOR SA KOREJCIMA

 • 10. juna 2019. at 22:13
  Permalink

  E da je bilo sa sigarpucanci sigurno bi proslo ,sa korenci nece da bide…

  Reply
 • 8. juna 2019. at 17:25
  Permalink

  ispitajte šta se desilo sa parcelom u blizini PKC koja je pre nekoliko godina izdata/prodata nekim „investitorima“ da prave fabriku za medicinski materijal. godinama se to više ne pominje. trebalo je neka fabrika iz okiline Palanke da se navodno preseli tu. samo napred u razotkrivanju mahinacija!

  Reply
 • 7. juna 2019. at 14:44
  Permalink

  Zasto ova Jasna krade ovoliko po vasem ? Poremecaji djetinjstva? O cemu se radi? Da li je ovo moguce ?

  Sta , ako je Jasna ok zena ,kojoj izmisljate price zbog primitivnih vasih osjecanja ?

  Samo pitam. Zbunjen.

  Reply
  • 9. juna 2019. at 08:10
   Permalink

   @Goran: izgleda li ovaj grad kao grad, koji vodi „ok žena“?
   Upravo ta „gospodja“, koja očigledno smatra, da je Smederevo njena privatna svojina i koja se (ne samo po fizionomiji) ponaša kao arapski robovlasnik, je odgovorna za veliki broj „nesrećnih detinjstava“, koje Vi pseudo-originalno pominjete.
   I šta je u kritici prema jednoj džepnoj diktatorki, koja je bolesna od pohlepe i žudnjom za moć, primitivno?

   Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *