НОЋ СРПСКОГ ФИЛМА

Смедерево је један од 30 градова, који ће у среду, 5. јуна, бити део нове, једнодневене манифестације Филмског центра Србије, под називом „Ноћ српског филма“. Током једне вечери, како је најављено, у више од 40 биоскопа, биће приказани најгледанији домаћи филмови: „Јужни ветар“ редитеља Милоша Аврамовића, „Такси блуз“ Мирослава Стаматова, „Краљ Петар Први“ Петра Ристовског и дечији филм „Злогоње“ Рашка Миљковића.
Такође, у оквиру манифестације, биће приказана и четири краткометражна филма, подржана средствима Филмског центра Србије, и то: играни филм „Малишан“ Данила Бећковића, анимирани филм „Ехо“ Косте Ракићевића и Борише Симовића, документарни „Исти“ Дејана Петровића, и кратки студентски филм „Шафарикова 19“, Лане Павков.
-Циљ манифестације је популаризација српског филма, са акцентом на оне који су подржани на конкурсима Филмског центра Србије, као и жеља да се савремена српска продукција учини инспиративном и приступачном што већем броју заинтересованих гледалаца, посебно младима – наводе организатори.
Цена појединачне улазнице за филмове у току „Ноћи српског филма“ је 100 РСД, а пројекције ће бити одржане у Биоскопској сали Центра за културу.

Програм ће трајати од 16.00 до 00.40, а пројекције ће се одржавати према следећој сатници:

16.00- анимирани краткометражни филм ЕХО (8 минута), након тога пројекција филма ЗЛОГОЊЕ
18.00- краткометражни филм МАЛИШАН (11 минута), у наставку пројекција филма ТАКСИ БЛУЗ
20.00-краткометражни филм ШАФАРИКОВА 19 (19 минута), затим пројекција филма КРАЉ ПЕТАР ПРВИ
22.30-краткометражни документарни филм ИСТИ (16 минута), затим пројекција филма ЈУЖНИ ВЕТАР

СДН

Comments are closed.