NOĆ SRPSKOG FILMA

Smederevo je jedan od 30 gradova, koji će u sredu, 5. juna, biti deo nove, jednodnevene manifestacije Filmskog centra Srbije, pod nazivom „Noć srpskog filma“. Tokom jedne večeri, kako je najavljeno, u više od 40 bioskopa, biće prikazani najgledaniji domaći filmovi: „Južni vetar“ reditelja Miloša Avramovića, „Taksi bluz“ Miroslava Stamatova, „Kralj Petar Prvi“ Petra Ristovskog i dečiji film „Zlogonje“ Raška Miljkovića.
Takođe, u okviru manifestacije, biće prikazana i četiri kratkometražna filma, podržana sredstvima Filmskog centra Srbije, i to: igrani film „Mališan“ Danila Bećkovića, animirani film „Eho“ Koste Rakićevića i Boriše Simovića, dokumentarni „Isti“ Dejana Petrovića, i kratki studentski film „Šafarikova 19“, Lane Pavkov.
-Cilj manifestacije je popularizacija srpskog filma, sa akcentom na one koji su podržani na konkursima Filmskog centra Srbije, kao i želja da se savremena srpska produkcija učini inspirativnom i pristupačnom što većem broju zainteresovanih gledalaca, posebno mladima – navode organizatori.
Cena pojedinačne ulaznice za filmove u toku „Noći srpskog filma“ je 100 RSD, a projekcije će biti održane u Bioskopskoj sali Centra za kulturu.

Program će trajati od 16.00 do 00.40, a projekcije će se održavati prema sledećoj satnici:

16.00- animirani kratkometražni film EHO (8 minuta), nakon toga projekcija filma ZLOGONJE
18.00- kratkometražni film MALIŠAN (11 minuta), u nastavku projekcija filma TAKSI BLUZ
20.00-kratkometražni film ŠAFARIKOVA 19 (19 minuta), zatim projekcija filma KRALJ PETAR PRVI
22.30-kratkometražni dokumentarni film ISTI (16 minuta), zatim projekcija filma JUŽNI VETAR

SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *