ČETVRTI MEMORIJAL „ZORAN POPOVIĆ POP“ OVE GODINE NA VESLAČKOM

Četvrti Memorijalni turnir u malom fudbalu „Zoran Popović Pop“ , u znak sećanja na prerano preminulog trenera FK „Proleter“ iz Vranova, počinje u petak, 14.juna.

-Nakon tri godine turnir se seli iz Vranova u Smederevo, na teren Veslačkog kluba kraj Dunava. Iza turnira je stao Gradski fudbalski savez Smedereva koji je ove godine i organizator, zajedno sa porodicom i prijateljima Zorana Popovića Popa. Nagradni fond je znatno uvećan i iznosi 300. 000 dinara. Tradicionalno, biće dodeljene i novčane nagrade za najboljeg igrača, strelca i golmana.  Uplata po ekipi od deset igrača je 10.000 dinara. Prijave se mogu vršiti do 13.juna u 20 časova, kada je javno izvlačenje parova , na terenu kod Veslačkog – navode organizatori u najavnom saopštenju.
Pozivaju zainteresovane ekipe da prijave učešće na sledeće telefone: 063/ 11-33-083 – Marjan, 060/75-75-111 – Nemanja i 060/ 66 33 673 – Olja.
-Turnir „Zoran Popović Pop“ od osnivanja prati veliko interesovanje igrača sa minimum 20 ekipa iz raznih krajeva, prepune tribine navijača, korektna navijačka i takmičarska atmosfera – ističu organizatori memorijala.
Podsećamo, Zoran Popović Pop preminuo je 19. oktobra 2015. godine u 51.godini života, nakon kraće i teške bolesti. Gotovo do poslednjeg dana, uprkos bolesti, bio je na klupi FK Proleter, koji je upravo pod njegovom trenerskom palicom tada ušao u viši rang – zonu Dunav. Uprava kluba,a potom i Gradsko veće grada Smedereva, donelo je 15.aprila 2016.godine odluku da stadion FK Proleter dobije ime „Zoran Popović Pop“. U loži na stadionu, uoči finala prvog turnira zvanično je otkrivena mermer ploča sa natpisom „ Stadion Zoran Popović Pop“.
-Fudbalski svet nije i neće zaboraviti Popa . On je, dajući sebe fudbalu od malih nogu pa do poslednjih dana života, zaslužio da se upravo kroz fudbal čuva sećanje na njega – podsećaju organizatori i porodica.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *