DRUŠTVO ZA SRPSKI JEZIK NAGRAĐUJE NAJBOLJE

Društvo za srpski jezik i književnost za Podunavski okrug organizovaće u subotu, 1. juna 2019. godine, u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo, sa početkom u 12.00 časova, tradicionalni svečani skup povodom završetka takmičarskog ciklusa.

-Tom prilikom Društvo za srpski jezik i književnost za Podunavski okrug nagradiće diplomama i vrednim knjigama učenike osnovnih i srednjih škola koji su osvojili prvo, drugo ili treće mesto na okružnom nivou takmičenja iz književnosti (Književna olimpijada) i na okružnom nivou takmičenja iz srpskog jezika i jezičke kulture. Takođe, biće pohvaljeni i nagrađeni nastavnici koji su učenike vredno pripremali za takmičenja učeći ih da vole književnost i da neguju srpski jezik, pravopis i jezičku kulturu, a biće uručene i zahvalnice svim direktorima škola koje su bile domaćini takmičenja, kao i zahvalnice donatorima nagrada – najavljuju iz ovog Društva.
 
U okviru dodele nagrada nastupiće i učenici OŠ ,,Branko Radičević“ iz Lugavčine sa predstavom ,,Doktorka na selu“.
 
-Na ovaj način naše strukovno udruženje, koje postoji šest godina kao odeljak (podružnica) Društva za srpski jezik i književnost Srbije, želi da afirmiše najkvalitetnije rezultate u nastavi srpskog jezika i književnosti i da javno pohvali znanje, rad, zalaganje i entuzijazam koje su učenici i nastavnici Smedereva, Smederevske Palanke i Velike Plane iskazali na takmičenjima Društva za srpski jezik i književnost Srbije.
 
Nagrade će uručiti Ljudmila Vuković, predsednik strukovnog udruženja nastavnika, a učenicima i nastavnicima će se obratiti i Miljana Kravić, petogodišnji predsednik stručnog društva, sada član Uprave Društva za srpski jezik i književnost Srbije, koja je 2013. godine i pokrenula inicijativu za udruživanje nastavnika i osnivanje podružnice u Smederevu i Podunavskom okrugu.
 
SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *