SMEDEREVAC NAJBOLJI POLAZNIK OBRAZOVNOG PROGRAMA „POLITIKAS“

Smederevac Jovan Vidojević najbolji je polaznik jubilarne, desete generacije obrazovnog programa „PolitiKAS“, koji organizuju Fondacija Konrad Adenauer i Beogradska otvorena škola. Ovaj dvosemestralni obrazovni program namenjen je mladim predstavnicima političkih stranaka desnog centra i umerene desnice i aktivistima organizacija građanskog društva koje u svom radu zastupaju te vrednosti, sa ciljem da polaznicima pruži dodatna znanja iz oblasti savremene političke teorije i prakse.

-Ovaj uspeh mi znači, pre svega jer sam stekao znanja koja ću koristiti u svom angažmanu vezanom za socijalna, društvena i politička pitanja. Osim toga, stekao sam iskustvo kroz radionice na kojima smo uvežbavali određene veštine, poput javnog nastupa i timskog rada. To što sam bio deo ovog programa značiće mi i u smislu ostvarenih konatakata sa ostalim polaznicima, ali i predavačima, od kojih su neki uspešni u politici – kaže za „Smederevske novine“ Jovan Vidojević.

Dodela sertifikata i proglašenje najuspešnijih upriličeni su u prostorijama Beogradske otvorene škole, a za sve polaznike je organizovana i edukaciona šetnja na Kalemegdanu i Beogradskoj tvrđavi. Održano je još jedno, specijalno predavanje po njihovom izboru, na kojem su govorili profesor Vladimir Pavićević i narodni poslanik Vladimir Orlić.

-Želja mi je da stečena znanja iskoristim i u budućnosti radim na projektovanju novih državnih mera u oblasti socijalne politike, nadam se da ću u tome uspeti. To je onaj deo vezan za profesionalnu karijeru. Pošto sam član Srpske napredne stranke, u smislu političkog angažovanja, trudiću se da svoje iskustvo iskoristim da radimo bolje i kvalitetnije – rekao je Vidojević.

Jovan Vidojević (29) je završio srednju Tehničku školu u Smederevu, a potom i „Sociologiju“ na Univerzitetu u Nišu, gde je bio najbolji i na redovnim i na master studijama. Trenutno je zaposlen u Centru za socijalni rad u našem gradu, kao stručni saradnik.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *