VESLANJE: ALEKSANDAR FILIPOVIĆ NA EVROPSKOM PRVENSTVU

Smederevski veslač Aleksandar Filipović braniće boje reprezentacije Srbije na predstojećem Evropksom prvenstvu u Lucernu koje počinje u  petak, 31. maja, saopštavaju iz Veslačkog kluba Smederevo. Posle zimskih priprema, odličnog rezultata na ergometrima i zlata osvojenog na regati u Pija de Luku, Filipović ovaj šampionat dočekuje, posle priprema na Plivskom jezeru, u odličnom raspoloženju i pokušaće da se u skifu domogne što boljeg plasmana.

– Pripreme na Plivskom jezeru, koje su trajale 15 dana, su prošle odlično i u dobroj sam formi. Mislim da bi plasman u finale biti fantastičan uspeh, jer je konkurencija u skifu jaka, ima sedmorica veslača koji se bore za medalju. Nedostaje samo još veslač sa Novog Zelanda pa da bude Svetsko prvenstvo – rekao je Filipović, a navodi se u saopštenju.
Tokom priprema Filipovićev skif je ostvarivao dobra vremena, ali kako on ističe, to ne može da bude merilo.
– Trening je jedno, a trka sasvim drugo. Mnogo će zavisiti od žreba. Do sada je prijavljeno 25 čamaca. Tačan broj će se znati u četvrtak. Od rivala koje poznajem tu su Damir Martin iz Hrvatske, Ondrej Osinjak iz Češke, skifisti Nemačke, Litvanije i Velike Britanije.
Trebalo je da na ovom šampionatu učestvuje i Veselin Savić ali je on morao da propusti nastup u Lucernu zbog zdravstvenih problema.
Šampionat u Lucernu počinje u petak, kvalifikacionim trkama, istog dana su repesaži, a u subotu se voze polufinala. Finalna nadmetanja na programu su u nedelju.

SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *