PET ZLATNIH MEDALJA ZA SMEDEREVSKE VESLAČE

Od ukupno 17 posada, koliko je Veslački klub Smederevo imao na regati Drugog kola Kupa Srbije, održanoj na Adi Ciganliji, čak 11 se popelo na pobednička postolja. Smederevski veslači osvojili su 5 zlatnih i po 3 srebrne i bronzane medalje.

-Veslači Smedereva ostvarili su odličan rezultat na regati drugog kola Kupa Srbije.  Zlatne medalje osvojili su u juniorskom skifu Nikola Soldatović,Vuk Marković u kadetskom skifu, kadetski dubl skul Dušan Popović – Veljko Vukašinović, kadetski četverac u sastavu Petar Samardžija, Vuk Marković, Dušan Popović i Veljko Vukašinović i kadetkinje u dubl skulu Milka Zdjelar i Milica Mladenović. Srebrne medalje pripale su Torbici i Jovanoviću u seniorskom dubl skulu, Teodori Stevanovskoj u skifu u konkurenciji pionirki i Jovani Vučić i Milici Savić u dubl skulu, takođe u konkureniciji pionirki. Bronzane medalje osvojili su Veselin Savić u seniorskom skifu, Petar Samardžija u kadetskom skifu i Lazar Živković i Vukašin Rajić u kadetskom dvojcu bez kormilara – navode u VK Smederevo.

Za pet dana u Lucernu počinje seniorsko prvenstvo Evrope, a boje Srbije i Veslačkog kluba Smederevo braniće Aleksandar Filipović koji će nastupiti u skifu.

SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *