ŠEST ZLATNIH MEDALJA ZA SMEDEREVSKE VESLAČE

Takmičari Veslačkog kluba Smederevo vratili su se sa Beogradske internacionalne regate, održane proteklog vikenda na Adi Ciganliji, sa šest zlatnih i jednom srebrnom medaljom, saopšteno je iz ovog kluba. Od 20 posada VK Smederevo, koje su se nadmetale u konkurenciji ukupno 273 posada iz Bugarske, Mađarske i Srbije, čak njih sedam uspelo je da se popne na pobedničko postolje.

Zlatna odličja osvojili su muški kadetski četverac skul u sastavu Petar Samardžija, Vuk Marković, Dušan Popović i Veljko Vukašinović, devojke u kadetskom dublu Jovana Vučić i Milica Savić, kadetkinje u dublu Milica Mladenović i Milka Zdjelar, zatim Milica Mladenović, Milica Pejović, Teodora Stevanovska i Milka Zdjelar u kadetskom četverac skulu, Vuk Marković u kadetskom skifu i Dušan Popović i Veljko Vukašinović u kadetskom dublu. Srebro je pripalo Teodori Stevanovskoj u skifu u konkurenciji pionirki.

Iz VK Smederevo najavljuju da do kraja maja naše veslače očekuju dva velika međunarodna takmičenja, Svetski kup u Polovdivu i Evropsko prvenstvo za juniore u Esenu.

SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *