„HBIS“ GENERALNI POKROVITELJ TAKMIČENJA MAŠINACA, JEDNOM OD NAJBOLJIH PONUĐEN POSAO U ŽELEZARI

Pod generalnim pokroviteljstvom „HBIS GROUP Serbia“ u Tehničkoj školi u Smederevu održano je 27. Regionalno takmičenje učenika četvorogodišnjih obrazovnih profila mašinske struke iz oblasti mehanike – statike, kompjuterske grafike i modeliranja mašinskih elemenata i konstrukcija. Kompanija je obezbedila 9 nagrada, koje su uručene najboljim učenicima za osvojena prva tri mesta u sve tri kategorije, a jedan učenik iz Velike Plane je dobio nagradu iznenađenja od „HBIS“-a, saopšteno je iz ove kompanije.

Takmičenje u Tehničkoj školi je otvorio Džao Kaising – Endi, izvršni direktor za Inženjering i Tehnološku podršku „HBIS Serbia“.
-Naša saradnja je zasnovana na dualnom obrazovanju i mnogi učenici iz ove škole su na praksi u našim pogonima. Nadam se da će oni naći svoje mesto u našoj fabrici po završetku školovanja i da će zajedno sa nama učiniti da smederevska kompanija bude pravi ponos Srbije. Naš fokus jeste na mladim stručnim ljudima koji mogu da daju svoj doprinos našem razvoju i uvek ćemo biti tu da ih podržimo i da im damo šansu u tome – rekao je ovom prilikom Kaising, navodi se u saopštenju.

Takmičenje je okupilo više od 50 učenika mašinskih škola i isto toliko njihovih nastavnika i mentora iz više gradova Srbije, regiona Istok. Nagrade najboljima je uručio Jovica Dobrić, generalni menadžer Podrške proizvodnji u kompaniji „HBIS GROUP Serbia“. Milanu Ranđeloviću iz Velike Plane je ponuđen posao u kompaniji kada završi školovanje, i to je bila nagrada iznenađenja.

U kategoriji statike prvo i treće mesto zauzeli su učenici Tehničke škole iz Vranja Andrija Savić i Jovan Tasić, dok je drugi bio Pavle Ivković iz Tehničke škole Zaječar. U kategoriji kompjuterska grafika najbolji je bio učenik Tehničke škole Nikola tesla iz Velike Plane Milan Ranđelović, drugo mesto zauzeo je Veljko Filipović iz tehničke škole Rade Metalac iz Leskovca, dok je treće mesto osvojila učenica Tehničke škole Smederevo Ivana Tacković. U kategoriji mašinskih elemenata i konstrukcija prva dva mesta zauzeli su učenici tehničke škole iz Pirota Andrija Cvetković i Aleksnadar Živković, dok je treći bio Dimitrije Pavlović iz Tehničke škole Nikola Tesla u Velikoj Plani.

Iz kompanije je saopšteno da su posebno pohvaljeni mentori ovih učenika, pošto su značajno doprineli uspehu najboljih. Takođe, istaknuta je i zahvalnost direktoru Tehničke škole iz Smedereva, Simu Đorđijevskom, kao veoma dobrom domaćinu ovog celodnevnog takmičenja.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *