STRELJAŠTVO: JASMINI MILOVANOVIĆ DVA ZLATA I SREBRO NA TURNIRU „IŠTVAN POLJANAC“

Jasmina Milovanović, reprezentativka Srbije iz Smedereva, osvojila je tri medalje na trodnevnom, petom Međunarodnom memorijalnom turniru „Ištvan Poljanac“, koji je održan proteklog vikenda u Atletskoj dvorani u Beogradu, saopšteno je iz Streljačke družine Smederevo.

Najpre je u miks timu sa rođenim bratom Dimitrijem Grgićem, takođe reprezentativcem Srbije, osvojila srebro vazdušnim pištoljem. Zlatom su se okitili aktuelni osvajači bronzane medalje sa poslednjeg Evropskog prvenstva Zorana Arunović i Damir Mikec, a treće mesto je osvojio bugarski par Adiel Ilieva i Samuil Donkov.
Drugog dana u borbi za najsjajnije odličje pištoljem za dame Jasmina Milovanović je praktično iznenadila najvećeg favorita Zoranu Arunović (Olimpik 011, Beograd), koja je ovaj put oko vrata okačila srebro. Treća je bila Adiel Ilijeva (AP Sport, Plovdiv).
Jasmina Milovanović je i trećeg dana turnira dominirala u finalu pištoljem za dame i ubedljivim trijumfom „upucala“ prvo mesto. Srebro je pripalo juniorki „Novog Sada 1790“ Katarini Maricki, a treće mesto Bugarki Adiel Ilijevoj. Zorana Arunović, koja je u subotu bila druga, u nedelju nije gađala.
Turnir, u znak sećanja na Ištvana Poljanca, dugogodišnjeg trenera i predsednika Streljačkog kluba „Akademac“, održan je u Atletskoj dvorani na Banjici, a organizuju ga ovaj klub i Vojna akademija. Sem srpskih i bugarskih učestvovali su i strelci iz Mađarske, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Naredne sedmice na strelištu u Sportskoj hali Smederevo održaće se sedmo poslednje kolo Smederevske lige u streljaštvu, a Jasmina Milovanović će učestvovati na drugom Svetskom kupu u sezoni, koji će biti održan u Pekingu od 23. do 28. aprila.

SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *