VESLANJE: DVA PRVA MESTA NA DVA TAKMIČENJA

Smederevski veslač Aleksandar Filipović osvojio je zlatnu medalju u skifu na 33. Međunarodnoj memorijalnoj regati „Paolo D Aloja“ održanoj proteklog vikenda u Italiji, sa postignutim vremenom 7:16:39. Drugi je bio Rumun Mihai Čurita, a na trećem mestu se našao Švajcarac Niko Stalhberg, prošle godine osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, saopštili su iz VK Smederevo.
Minulog vikenda u Zagrebu je na Jarunu održana 36. Međunarodna regata „Kroacija open“. U vrlo jakoj konkurenciji, kadetski četverac skul veslačkog kluba Smederevo u sastavu Petar Samardžija, Dušan Popović, Vuk Marković i Veljko Vukašinović, trijumfovao je u vremenu 6:29.16.
U veliko finale plasirao se i juniorski četverac u kome je pored smederevskih veslača, Andrije Jevtića, Miroslava Jovanovića i Nikole Soldatovića, veslao i Nikola Kolarević iz Grafičara. Oni su na kraju morali da se zadovolje šestim mestom u velikom finalu.
Regata u Zagrebu bila je prva kriterijumska za sastav juniorske reprezentacije Srbije koja će učestvovati na EP za juniore koje će se održati 18. i 19. maja u Esenu u Nemačkoj. Druga kriterijumska regata za juniore biće održana 26. i 27. aprila u Beogradu pred i za vreme prve regate Kupa Srbije, navode iz našeg veslačkog kluba.

SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *