VESLAČI U ITALIJI I HRVATSKOJ

Veslače Smedereva narednog vikenda očekuju dva velika takmičenja na kojima će nastupiti kandidati za sastav seniorske i juniorske rerezentacije Srbije, najavljuju iz Veslačkog kluba Smederevo.
Seniori odlaze u Pia de Luko, na velika međunarodnu regata u Italiji, a boje našeg kluba braniće Aleksandar Filipović koji će se oprobati sa Mačkovićem iz VK Palić u dubl skulu. Iako je u Italiju trebalo da otputuje i evropski prvak iz Beograda Veselin Savić, zbog bolesti je napustio jedan deo trenažnog procesa, pa će ostati u Smederevu.
Na tradicionalnoj regati Kroacija open Veslački klub Smederevo nastupiće sa osmoricom veslača, četvoricom kadeta, trojicom juniora i jednim mlađim seniorom. Ovo je, kao i prethodnih godina, kriterijumska regata za sastav juniorske reprezentacije za prvenstvo Evrope. Od juniora nastupaju Nikola Soldatović, Miroslav Jovanović i Andrija Jevtić.
–Nikola Soldatović prvog dana vesla sa Kolarevićem iz Grafičara u dvojcu, a Jovanović i Jevtić nastupiće u drugom dvojcu. Drugog dana njih četvorica veslaće u četvercu bez kormilara. Od kadeta, Vuk Marković prvog dana vesla skif za juniore, a drugog dana će veslati u četverac skulu za kadete Dušanom Popovićem i Veljkom Vukašinovićem koji će prvog dana veslati dubl skul za kadete,a Petar Samardžija će im se pridružiti drugog dana u četverac skulu za kadete. Biće tu i Marko Torbica koji će prvog dana veslati u skifu za mlađe seniore, a drugog dana takođe u skifu ali za seniore – najavljuje Saša Dragutinović.

SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *