СТРЕЉАШТВО: КАДЕТИ СМЕДЕРЕВА ДРЖАВНИ ПРВАЦИ

Кадети Стрељачке дружине „Смедерево“ у дисциплини ваздушни пиштољ са укупним резултатом од 1535 кругова били су убедљиво најбољи кадетски тим на Првенству Србије за млађе категорије (Б програм), које је одржано протеклог викенда у Београду, саопштавају из Стрељачке дружине Смедерева. Најбољи у екипи „Смедерева“ и најискуснији Душан Бојић тријумфовао је и у појединачној конкуренцији кадета са 536 кругова. Петар Костић је са 509 кругова био шести, а Лука Миливојевић са 490 кругова осми. Наступило је 17 кадета.
Другопласирани тим СК „Нови Београд Ушће“ имао је 1391 круг, а треће место са 1366 кругова усвојио је СК „Сава – Месарци“.
У категорији млађих јуниора „Смедерево“ је у истом саставу и са истим резултатом освојило вицешампионску титулу. Победила је екипа КСС „Полицајац“ из Београда са 1588 кругова, док је СК „Сава – Месарци“ са 1488 кругова освојио треће место. Бојић је у финалу освојио седмо место појединачно. Наступило је 30 млађих јуниора.
У категорији млађих јуниорки пиштољем наша Катарина Миловановић је била четврта. У квалификацијама је била седма са 344 круга. Друга наша представница у овој дисциплини Теодора Чакаревић је била осамнаеста са 322 круга. Наступило је 27 млађих јуниорки.
У дисциплини ваздушном пушком најбољи резултат остварила је Наталија Тасић, освајањем шестог места у финалу млађих јуниорки. У квалификацијама је била осма са 411,3 круга. Наступило је чак 68 млађих јуниорки. У конкуренцији 17 екипа „Смедерево“ је било дванаесто, а поред Тасићеве у екипи су биле Наталија Јовановић и Анђела Радојичић. У категорији кадеткиња наша екипа је била девета у конкуренцији 10 екипа. За кадеткиње у екипи је уместо Тасићеве наступила Ивона Бојић. У категорији кадета екипа „Смедерева“ у саставу Немања Живојиновић, Лазар Суботић и Милан Марић, била је четврта. Наступило је 9 тимова. У категорији млађих јуниора тим „Смедерева“ Немања Адамовић, Немања Живојиновић и Лазар Бељић био је пети у конкуренцији 12 тимова.
Следеће недеље на стрелишту у Спортској хали Смедерево одржаће се Првенство Централне Србије у Б и Ц програму, а Јасмина Миловановић, репрезентативка Србије из „Смедерева“ такмичиће се на петом међународном меморијалном турниру „Иштван Пољанац“ у Београду, најављују из Стрељачке дружине Смедерево.

СДН

фото: Стрељачка дружина Смедерево

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *