SARADNJA HBIS-a I FAKULTETA LIKOVNIH UMETNOSTI

Direktor kompanija HBIS Group Serbia Song Sihai i dekan beogradskog Fakulteta likovnih umetnosti (FLU) Dimitrije Pecić, potpisali su 9. aprila ugovor o međusobnoj saradnji ove dve organizacije, saopšteno je iz ove kompanije.

„Kompanija ima odličnu saradnju sa nekoliko fakulteta Beogradskog univerziteta, podržava školovanje mladih, talentovanih ljudi, pre svega tehničkih struka, od kojih neki u fabrici obavljaju i stručnu praksu ili su naši stipendisti. Saradnja sa FLU pokazuje da smo spremni da podržimo izuzetne studente i iz drugih oblasti. Mnoga znanja i talenti mladih mogu da budu primenjeni u našoj kompaniji, a nama je cilj da im damo šansu i da obrazovani i stručni ljudi ostanu u Srbiji i ovde grade svoju budućnost“, rekao je tim povom Song Sihai, a navodi se u saopštenju prosleđenom medijima.

Potpisani ugovor studentima vajarstva ovog fakulteta će omogućiti sticanje stručne prakse u srpskoj železari, kao deo njihovog školskog programa, gde će imati priliku da se upoznaju sa različitim načinima obrade metala. Studenti će od lima iz železare i uz pomoć zaposlenih i opreme, u radionicama kompanije izrađivati umetničke skulpture i učestvovati u projektima koji su deo istraživačkog rada kada je reč o skulpturi u metalu. Mašinbravari, varioci, metalostrugari i drugi zaposleni u HBIS Group Serbia će pomagati studentima u obavljanju zanatskih radova neophodnih u procesu izrade ovih skulptura, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da će u prvoj grupi, od 9. do 19. aprila, radove u fabrici izrađivati studenti doktorskih umetničkih studija i master studija vajarstva i studenati 4. godine osnovnih studija vajarstva. Konsultacije sa studentima tokom rada obavljaće profesori Gabrijel Glid i Dragan Rajšić.

SDN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *