NAŠEM SUGRAĐANINU ALEKSANDRU POTREBNA POMOĆ: ZDRAVLJE UGROŽENO, DVE GODINE BEZ DIJAGNOZE

Smederevac Aleksandar Zotović (37) već dve godine ima zdravstvene probleme, oseća nesnosne bolove u nogama, prinuđen je da koristi štake, a sve to vreme, iako je obišao brojne klinike, nije mu postavljena dijagnoza. Stanje se pogoršava iz dana u dan, a sve veći su i materijalni problemi, pošto je zbog lošeg zdravstvenog stanja ostao bez radnog mesta u rafineriji nafte Pančevo, gde je bio zaposlen do 2017. godine, kada se razboleo.
-Pre dve godine osetio sam nesnosne bolove u predelu kuka i duž leve noge, zatim svrab, što je dovelo do gnojne upale. Od tada je počela blokada nerava. Obratio sam se lekarima u našem gradu koji su konstatovali išijas, ali se kasnije ispostavilo da je data pogrešna dijagnoza. Od tada vodim bitku sa nepoznatom bolešću – objašnjava naš sugrađanin.
S obzirom na to da je ostao bez posla, njegova majka Slavica, čija je penzija oko 20.000 dinara, podigla je kredit od 160.000 dinara za njegovo lečenje. Prijatelji su mu pomogli sa još oko 700 evra, ali, ispostavilo se, to nije dovoljno.
-Posle izvesnog vremena sam počeo da pijem lekove koje su mi pripisali lekari, a potom sam primao injekcije i to je trajalo oko dva meseca. Bilo mi je sve gore i gore, ništa se nije povlačilo i jednog dana mi je to puklo i počeo je da curi gnoj. Odlučio sam da lečenje nastavim na jednoj privatnoj klinici u našem gradu, u nadi da će mi utvrditi dijagnozu i obezbediti adekvatno lečenje – navodi Aleksandar i nastavlja:
-Platio sam pregled oko sto evra, a nisam saznao od čega sam bolestan. Rečeno mi je da imam dermatitis. Dali su mi uput da se obratim bolnici Dr. Dragiša Mišović na Dedinju, a sa Dedinja su me vratili u Smederevo gde sam u bolnici ležao dva dana. Doktor sa Dedinja mi je rekao da imam fistulu.

Potom je, kaže, odlučio da ode na Vojno-medicinsku akademiju i tamo nastavi lečenje. Ni to nije bilo uspešno. Tvrdi da je od tada potrošio dosta novca za lečenje, jer je išao od jednog do drugog hirurga i da mu je zdravlje sve lošije, a što je najgore nema definisanu dijagnozu.

-Od išijasa, preko dermatitisa, došli smo do fistule. Imam i slabu cirkulaciju. Počeli su da me previjaju svakog dana. Saznao sam da operacija fistule košta oko 72. 000 dinara, a ja za to nemam novac – svedoči Zotović.

Nedavno je, zbog situacije u kojoj se nalazi, pomoć pokušao da dobije i putem društvenih mreža i sakupi novac, pre svega, za pregled na magnetnoj rezonanci. Iako kaže da se dugo lomio da li da uopšte preduzme ovaj korak, svestan činjenice da je i mnogo bolesne dece kojoj je neophodna pomoć, objašnjava da je presudila energija da se izbori sa stanjem u kome se našao.

Ukoliko možete i želite da pomognete sugrađaninu Aleksandru Zotoviću, to možete učiniti uplatom novčanih sredstava na račun njegove majke Slavice Zotović 200-80044585-49, adresa Branka Miljkovića 25, 11300 Smederevo.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *