PROBNI POPIS STANOVNIŠTVA – U VODNJU

Selo Vodanj nalazi se na spisku 51-og naseljenog mesta u kojima će, počev od danas do kraja aprila, biti obavljen probni popis stanovništa, objavljeno je na stranici Republičkog zavoda za statistiku. Osnovni cilj, kako je navedeno, je da se pravovremeno testiraju sva pripremljena metodološka, organizaciona i informatička rešenja za sprovođenje Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2021. godine.
Probni popis će biti obavljen na uzorku od 260 popisnih krugova, a biće testirane dve metode prikupljanja podataka.
-Samopopisivanje putem interneta (CAWI), biće organizovano u periodu od 1. do 7. aprila 2019. godine, u izabranim popisnim krugovima na teritoriji grada Beograda, Novog Sada i Niša. Terensko prikupljanje podataka, pomoću laptopova, sprovodi se u svim izabranim popisnim krugovima od 1. do 30. aprila 2019. godine, osim u gradu Beogradu, Novom Sadu i Nišu, gde se terensko popisivanje organizuje u periodu od 8. do 30. aprila – saopšteno je iz Republičkog zavod za statistiku.
Akcija probnog popisa sprovodi se uz finansijsku podršku Evropske unije i deo je priprema za Popis stanovništva, domaćinstava i stanova 2021. i neće obuhvatiti celokupno stanovništvo već samo oko 20.000 domaćinstava i oko 50.000 lica u izabranim delovima pojedinih naseljenih mesta.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *