ГРАЂАНИ БЛОКИРАЛИ КАПИЈУ ЖЕЛЕЗАРЕ

Мештани једног дела Вранова, чији домови се налазе непосредно уз железару и у близини капије број шест, блокирали су овај улаз у фабрику са намером да спрече пролаз камионима који превозе шљаку. Наводе да је ово једини начин да их неко саслуша и реши проблеме на које указују већ две године. Кажу да им смета прашина која се шири из непокривених претоварених камиона, као и то што је пут, којим дневно прође и до 2.000 теретњака оштећен.

-Тражимо да прашина не лети више из Железаре, да не лете опасне материје, стаклена вуна, да поставе филтере на те оџаке, да одржавају овај пут који су узурпирали и који су упропастили, да перу свакодневно пут и да шаљу покривен терет на камионе, а не откривен – наводи захтеве мештана Саша Ракић.
-Ја не тражим социјалну помоћ, не тражим радно место, не тражим да будем руководилац, не тражим ништа. Хоћу чист ваздух и хоћу да спавам мирно – каже један од мештана овог дела Вранова.
Грађани наводе да су се обраћали свима – надлежним инспекцијама у локалној самоуправи, министарству, железари, превозницима, али да су остали без одговора. Претходни превозник који је радио на изношењу шљаке, кажу, прао је саобраћајницу, нови, који је ангажован од пре неколико месеци, не ради ни то.
-Са тим Владом смо ми направили неки компромис, они су одржавали и прали асфалт, нису покривали камионе, али су бацали терет да не лети прашина. Чим су они престали да возе, ово је сад немогуће да се живи – објашњава Ракић.

Наш саговорник каже и да их је градоначелница Јасна Аврамовић својевремено уверавала да ће шљака која се вози из железаре бити рециклирана, а не остављена у њиховом атару.
-Неки Кристијан кога је Јасна довела у месну заједницу Враново обећао је да ће они ту шљаку да прераде и да извозе. Они су само узели паре да извезу шљаку, и да је баце нама – наводи Ракић.
Блокада шесте капије Железаре прекинута је након четири сата, пошто је у међувремену стигло обећање да ће незадовољне грађане сутра примити градоначелница Смедерева, као и да ће бити организован састанак са представницима Железаре.

Ј.В.

3 thoughts on “ГРАЂАНИ БЛОКИРАЛИ КАПИЈУ ЖЕЛЕЗАРЕ

 • 30. marta 2019. at 23:52
  Permalink

  E baš će gradonačelnica da vam reši problem, ona ne rešava probleme nego ih stvara, kao i sa tim Kristijanom ciganinom. Slagaće vas nešto a posle će da se pravda kako nije nadležna. Za ovo je nadležna Vlada, zato u Beograd i štrajkujte ispred Vlade.

  Reply
 • 30. marta 2019. at 15:38
  Permalink

  Sljaka je stetna, kancerogena, radioaktivna, zato su skinuli senzore sa vaga.
  Truju nas, a kineze boli ona stvar da to rese, stave filtere i sl.
  Umesana je i firma Harsco, takodje trovaci, od njihove klasirnice ne moze da se dise, nego podmazu tamo gde treba, i teraj, takodje i rezu sumnjiv materijal, otrovni gasovi, nadlezni cute.

  Reply
 • 29. marta 2019. at 08:43
  Permalink

  Kriminal vlasti u Smederevu koji će dokrajčiti Srbiju. I mi u Radincu takodje imamo problem velikih razmera ali nažalost nema niko sluha od nadležnih za naše probleme

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *