DIREKTORKA VESNA TROŠILA NOVAC KORISNIKA USLUGA DOMA ZA STARE

Posle smene Vesne Stefanović, koja je do skoro bila direktorka Doma za smeštaj starih lica u Smederevu, na videlo isplivavaju mahinacije, zbog kojih je, između ostalog i pomerena sa tog mesta. Svoju poziciju koristila je za ostvarivanje lične koristi, ali su posebno porazne tvrdnje da je osim štete koju je nanela ovoj ustanovi, Stefanovićeva oštetila i pojedine korisnike.
Kako „Smederevske novine“ saznaju, pored solidne plate koju podrazumeva mesto direktora i „beneficija“ koje je obilato ostvarivala koristeći javni budžet, ona je za ličnu upotrebu trošila i novac koji su ustanovi ostavljale porodice korisnika Doma za smeštaj starih lica.
-U ustanovi su smeštena lica kojima je potrebna posebna nega, imaju zdravstvene probleme, neki od njih ne mogu da se kreću, neki su dementni. Zbog toga nisu retke sitaucije da porodice korisnika koje borave u domu, osim što plaćaju redovnu cenu smeštaja, ostavljaju i novac za razne druge potrepštine u slučaju da njihovim najmilijima još nešto zatreba. Tako je ostavljeno direktorki Vesni Stefanović 1.200 evra namenjenih za trošak u kantini, a ona je taj novac, ispostavilo se, potrošila na sebe – tvrdi naš izvor upućen u ovaj slučaj.
Naš portal ranije je objavio da je sredstvima ustanove na čijem je čelu bila, Vesna Stefanović izmirivala račune za mobilni telefon svoj i svoje ćerke, pa ispada da su građani plaćali njihove privatne razgovore. Osim toga, kako saznajemo, Stefanovićeva je, pošto je smenjena sa čelne pozicije Doma za smeštaj starih lica, sa sobom odnela i laptop koji je u vlasništvu ove ustanove, odnosno prisvojila kao ličnu deo javne imovine.
Kako saznajemo, još uvek se proverava poslovanje ustanove i utvrđuje delovanje Stefanovićeve, a moguće je da samo zbog ovih stvari, protiv nje bude podneta krivična prijava.

J. Šešlak