OBAVEŠTENJE JKP VODOVOD: SMANJENJE GUBITAKA U SISTEMU

JKP Vodovod Smederevo sprovodi kontinuiranu akciju smanjenje gubitaka u gradskom  sistemu vodosnabdevanja, koja obuhvata pronalaženja kvarova na mreži i priključcima, zamene vodomera i neregistrovanih korisnika.

Trenutno se akcija sprovodi u naseljima Radinac, Lipe, Vranovo i Ralja, zbog velikih gubitaka u vodovodnom sistemu, čiji uzrok je  stanje vodovodne mreže i neregistrovani korisnici kojima se ne meri utrošena voda.

Stručni timovi JKP sa opremom za detekciju curenja, obilaze trase vodovodne mreže i priključaka i lociraju kvarove koji se odmah saniraju. Vrši se i obilazak terena u potrazi  za vidljivim kvarovima na mreži i u vodomernim šahtama korisnika, koji se odmah otklanjaju, a vrši se i zamena neispravnih vodomera.

Kombinovane ekipe stručnih timova JKP i komunalnih inspektora, obilaze teren i vrše kontrolu neregistrovanih korisnika, koji koriste usluge vodosnabdevanja JKP-a  bez merenja utrošene vode. Takvi korisnici dobijaju zapisnik od komunalnog inspektora, u kome je dat rok da regulišu svoj status, a ukoliko  u zadatom roku ne postupe u skladu sa nalogom,  komunalni inspektor donosi rešenje o isključenju sa vodovodne mreže. Kako bi izbegli isključenje, molimo sve neregistrovane korisnike da dođu u JKP Vodovod Smederevo i reše svoj korisnički status.

Na internet stranici JKP Vodovod Smederevo www.sdvodovod.co.rs ,  postoji u Glavnom meniju deo koji se odnosi na neovlašćenu potrošnju, gde građani mogu kontaktirati JKP preko e-mail-a na ovu temu.

Sprovođenje ove kontinuirane akcije smanjenja gubitaka u vodovodnom sistemu, omogućiće da i dalje imamo uredno vodosnabdevanje naših registrovanih korisnika tokom cele godine, saopštavaju iz smederevskog Vodovoda.

One thought on “OBAVEŠTENJE JKP VODOVOD: SMANJENJE GUBITAKA U SISTEMU

  • 20. marta 2019. at 22:47
    Permalink

    Zasto se u najnizim tackama ne ugrade – instaliraju automatske odzrake koje bi odvazusavale instalaciju . Niko i nikad ne govori o gubitcima koje zbog vodovoda imaju pojedini korisnici u najnizim tackama , jeimaju nenormalni lazni utrosak vode koju prouzrokuje vazduh u ulicnoj instalaciji !!!

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *