ODLAZEĆA GRADONAČELNICA PRED PRIVREMENIM MERAMA?

Još devet dana ostalo je do isteka roka za održavanje prve ovogodišnje sednice Skupštine grada, čije je zasedanje poslednji put održano 24. decembra prošle godine. Prema saznanjima „Smederevskih“ problem bi opet mogla da bude činjenica da jedan broj odbornika odbija da pruži podršku gradonačelnici Jasni Avramović, zbog neslaganja sa njenom politikom, ali i sporosti u realizaciji nekih odluka koje utiču na razvoj određenih segmenata lokalne zajednice.
-Izvesnih sporenja ima, ali pokušavamo da sve to utanačimo na našim stranačkim organima, u gradskom odboru, gde se i kreira politika vođenja grada. Odstupanja gradonačelnice od nekih naših načelnih odluka bila su primetna i ranije, pitanje je samo do kada će se taj samostalan nastup i sprovođenje ličnih hirova tolerisati, a to zavisi od eventualne štete koje mogu naneti funkcionisanju grada i života građana. Nikome nije u interesu blokada rada institucija, ali je ponekad teško objasniti Avramovićevoj da se do uspeha dolazi timskim radom, a ne soliranjem. U suprotnom, svako će morati da snosi odgovornost za svoje postupke – kaže naš izvor blizak lokalnim naprednjacima.
Šta je tačno tačka neslaganja za sada nije poznato, s obzirom na to da javnost ne zna koje će se tačke dnevnog reda naći pred odbornicima lokalnog parlamenta. Pripreme materijala su u toku, ali, kako saznajemo, sednica još nije zakazana i ne zna se da li će biti sazvana do isteka zakonskog roka. Ukoliko bi se, eventualno dogodilo, da u propisanom roku od tri meseca Skupština grada ne zaseda, u gradu na Dunavu mogle bi da budu uvedene privremene mere, koje za sobom povlače održavanje vanrednih izbora.

J. Šešlak

7 thoughts on “ODLAZEĆA GRADONAČELNICA PRED PRIVREMENIM MERAMA?

 • 21. marta 2019. at 22:53
  Permalink

  Šumare, dugo si bio u šumi, pa nisi u toku! Naravno da stranke imaju kadrove, nego nikome nije jasno zbog čega ih stranke ne aktiviraju. Osim par promena, na pozicijama u gradu su decenijama isti ljudi. Zašto, kako i kome to odgovara, svako normalan se pita?! Jedan od razloga je i taj što je Jasna Avramović godinama ignorisala kadrove koje je centrala SNSa predlagala, a protežirala svoje iz Pokreta za Smederevo. Valjda će i ona da se promeni sa mesta gradonačelnika i skine više sa grbače naroda.

  Reply
 • 21. marta 2019. at 07:40
  Permalink

  Poražavajuća je činjenica da sve politički aktuelne stranke zajedno, nemaju dovoljno kompetentnih, stručnih ljudi, da upravljaju procesima u ovom gradu.
  Proizilazi zaključak da, koja god politička opcija nosi odgovornost za funkcionisanje grada, mora da izađe iz stranačkih okvira i angažuje struku, a ne političare i politikante.
  A, ako je autor teksta imao nameru da unutar-stranačke nesuglasice istakne kao opravdanje za nedovoljno dobro funkcionisanje lokalne samouprave, onda je promašio temu.

  Reply
 • 18. marta 2019. at 18:59
  Permalink

  Njojzi svakako neko iz Visih instanci gleda kroz prste za svaku njenu glupost i posebno vizionarski poduhvat, koji se obija o glavu gradjana Smedereva…njozina ostavka nikada nece biti podneta…tek ce sa njom biti novih gluposti…kladim se!

  Reply
 • 16. marta 2019. at 10:22
  Permalink

  Evo ga i Simonović iz Grocke podneo ostavku. Ajmo Jasna, podnesi i ti ostavku!

  Reply
 • 15. marta 2019. at 23:03
  Permalink

  Temeljna istraga ( procesuiranje ) svih nadleznih drzavnih organa , nje i najblizih saradnika iz gradske uprave !!!!!!

  Reply
 • 15. marta 2019. at 12:48
  Permalink

  Ona je odlazeća već 2 godine, al’ nikako da ode…

  Reply
 • 15. marta 2019. at 12:20
  Permalink

  Jutka je podneo ostavku. Jasna, sada je red na tebe!

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *