ОДЛАЗЕЋА ГРАДОНАЧЕЛНИЦА ПРЕД ПРИВРЕМЕНИМ МЕРАМА?

Још девет дана остало је до истека рока за одржавање прве овогодишње седнице Скупштине града, чије је заседање последњи пут одржано 24. децембра прошле године. Према сазнањима „Смедеревских“ проблем би опет могла да буде чињеница да један број одборника одбија да пружи подршку градоначелници Јасни Аврамовић, због неслагања са њеном политиком, али и спорости у рeализацији неких одлука које утичу на развој одређених сегмената локалне заједнице.
-Извесних спорења има, али покушавамо да све то утаначимо на нашим страначким органима, у градском одбору, где се и креира политика вођења града. Одступања градоначелнице од неких наших начелних одлука била су приметна и раније, питање је само до када ће се тај самосталан наступ и спровођење личних хирова толерисати, а то зависи од евентуалне штете које могу нанети функционисању града и живота грађана. Никоме није у интересу блокада рада институција, али је понекад тешко објаснити Аврамовићевој да се до успеха долази тимским радом, а не солирањем. У супротном, свако ће морати да сноси одговорност за своје поступке – каже наш извор близак локалним напредњацима.
Шта је тачно тачка неслагања за сада није познато, с обзиром на то да јавност не зна које ће се тачке дневног реда наћи пред одборницима локалног парламента. Припреме материјала су у току, али, како сазнајемо, седница још није заказана и не зна се да ли ће бити сазвана до истека законског рока. Уколико би се, евентуално догодило, да у прописаном року од три месеца Скупштина града не заседа, у граду на Дунаву могле би да буду уведене привремене мере, које за собом повлаче одржавање ванредних избора.

Ј. Шешлак

7 thoughts on “ОДЛАЗЕЋА ГРАДОНАЧЕЛНИЦА ПРЕД ПРИВРЕМЕНИМ МЕРАМА?

 • 21. marta 2019. at 22:53
  Permalink

  Šumare, dugo si bio u šumi, pa nisi u toku! Naravno da stranke imaju kadrove, nego nikome nije jasno zbog čega ih stranke ne aktiviraju. Osim par promena, na pozicijama u gradu su decenijama isti ljudi. Zašto, kako i kome to odgovara, svako normalan se pita?! Jedan od razloga je i taj što je Jasna Avramović godinama ignorisala kadrove koje je centrala SNSa predlagala, a protežirala svoje iz Pokreta za Smederevo. Valjda će i ona da se promeni sa mesta gradonačelnika i skine više sa grbače naroda.

  Reply
 • 21. marta 2019. at 07:40
  Permalink

  Poražavajuća je činjenica da sve politički aktuelne stranke zajedno, nemaju dovoljno kompetentnih, stručnih ljudi, da upravljaju procesima u ovom gradu.
  Proizilazi zaključak da, koja god politička opcija nosi odgovornost za funkcionisanje grada, mora da izađe iz stranačkih okvira i angažuje struku, a ne političare i politikante.
  A, ako je autor teksta imao nameru da unutar-stranačke nesuglasice istakne kao opravdanje za nedovoljno dobro funkcionisanje lokalne samouprave, onda je promašio temu.

  Reply
 • 18. marta 2019. at 18:59
  Permalink

  Njojzi svakako neko iz Visih instanci gleda kroz prste za svaku njenu glupost i posebno vizionarski poduhvat, koji se obija o glavu gradjana Smedereva…njozina ostavka nikada nece biti podneta…tek ce sa njom biti novih gluposti…kladim se!

  Reply
 • 16. marta 2019. at 10:22
  Permalink

  Evo ga i Simonović iz Grocke podneo ostavku. Ajmo Jasna, podnesi i ti ostavku!

  Reply
 • 15. marta 2019. at 23:03
  Permalink

  Temeljna istraga ( procesuiranje ) svih nadleznih drzavnih organa , nje i najblizih saradnika iz gradske uprave !!!!!!

  Reply
 • 15. marta 2019. at 12:48
  Permalink

  Ona je odlazeća već 2 godine, al’ nikako da ode…

  Reply
 • 15. marta 2019. at 12:20
  Permalink

  Jutka je podneo ostavku. Jasna, sada je red na tebe!

  Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *