ZA UPRAVLJANJE JAVNOM IMOVINOM 174.500 EVRA

Grad Smederevo i opštine Žabari i Malo Crniće potpisnici su sporazuma o saradnji u okviru projekta „Upravljanje imovinom za buduće korisnike“, za čiju je realizaciju, najvećim delom, sredstva obezbedila Evropska Unija.
Reč je o projektu vrednom 174.500 evra, od čega je iz programa „Exchange 5“, iz sredstava pristupne pomoći EU obezbeđeno 152.984,15 evra, dok će tri lokalne samouprave iz svojih budžeta obezbediti dodatnih 21.515,85 evra. Ovaj program sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština.
-Podrška efikasnom upravljanju imovinom usmerena je na unapređenje ovog procesa u lokalnim samoupravama, na podizanje njihovih kapaciteta i konkurentnosti domaće privrede. Programske aktivnosti odnose se na efikasnije sprovođenje Zakona o javnoj svojini, a treba da pomogne u procesu popisa i evidencije javne imovine, koja predstavlja prenos vlasništva na lokalnu samoupravu, unapređenje baze podataka za vođenje evidencije nepokretnosti, finansiranje geodetskih snimanja nadzemnih i podzemnih objekata i mreža, zatim u izradi tehničke dokumentacije, izradi katastarskih i topografskih mapa i izračunavanju vrednosti nepokretnosti – objašnjavaju korisnici projekta.
Prema planu, rok za realizaciju projekta je 15 meseci. Kao posledice njegovog uspešnog sprovođenja očekuje se povećan kapacitet lokalnih samouprava za efikasno upravljanje imovinom, kao i da bude uspostavljena baza podataka i evidencija javne svojine.

J.V.

2 thoughts on “ZA UPRAVLJANJE JAVNOM IMOVINOM 174.500 EVRA

 • 14. marta 2019. at 17:51
  Permalink

  Smederevo i spada uz Žabare i Malo Crniće, a ne uz velike i moderne gradove. Izvinjavam se Žabarima i Malom Crniću što su u ovakvom društvu.

  Reply
  • 15. marta 2019. at 08:19
   Permalink

   Ti drugi veliki gradovi nisu morali preživeti invaziju, okupaciju i polu-nasilno preuzimanje grada sa strane Kosovara.
   Srpski Smederevci se još sećaju jednog lepog, mirnog i uredjenog grada…

   Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *